Tiborcz „Mi közöd hozzá?” István újabb luxusszállodát vesz magának

Úgy tűnik, hogy Orbán Viktor vejének, Tiborcz Istvánnak nincs mostanában túl sok oka a panaszra.

A BDPST Zrt. korábban egy Dorottya utcai ingatlan, és más értékes épületek megvásárlásával került be a hírekbe. Tiborcz szerint semmi köze hozzá, de valami rejtélyes okból kifolyólag a cégalapítási eljárással járó díjat mégis ő fizette be, tehát azért valami köze bizonyára van a céghez. Azt a nagyvonalúságot ne feltételezzük azért róla, hogy saját maga szórakoztatására fizetget be ismeretlen cégek után illetéket. Néhány hete, a HírTV próbálta megtudni tőle, hogy miért fizette be a cég alapítása után esedékes díjat. A láthatóan ideges Tiborcz a "Mi köze hozzá?" kérdéssel rázta le a riportert.

A Börzsönyre és a Dunakanyarra néző, 230 szobásra tervezett épület egy nemzeti park területén fekszik. A hotelt egy régi bányagödörben alakították ki, ez adja a különlegességét. Eredetileg ír üzletemberek kezdték el építeni. Az önkormányzattal kötött szerződés értelmében a hotel évi 25 ezer köbméter vízhez juthat hozzá.

A projektet a gazdasági válság döntötte romba. A kivitelező cég mai árfolyamon16 milliárd forinttal tartozott a közben állami tulajdonba került MKB-nak, amit képtelen volt törleszteni, így megkezdődött a felszámolása. A félkész hotel azonban nem talált gazdára. Először 5,2 milliárdért hirdették, később már 1,8 milliárdért is odaadták volna, de így sem kellett senkinek. A bank végül úgy döntött, értékesíti a követelését, a vevő a Királyi Sanzon Kft. lett, ami az MKB-val ellentétben belement, hogy az adós természetben, vagyis magával a szállodával fizet.