Maszk nélkül, rossz példát mutatva, egy jobbikos nőt megütő férfivel mutatkozott Szijjártó

Maszk nélkül, rossz példát mutatva, egy jobbikos nőt megütő férfivel mutatkozott Szijjártó

A Magyar Orvosi Kamara nemrég felhívta a figyelmet arra az egyébként is nyilvánvaló dologra, hogy ha a magyar kormány komolyan gondolja a koronavírus elleni egyéni védekezés fontosságát, akkor a vezető politikusok is mutassanak jó példát – például vegyenek fel maszkot, legalább akkor, ha nyilvánosan szerepelnek.

Ez azonban továbbra sem jellemző: Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter Facebook-oldalán tett közzé képeket arról, hogy pénteken meglátogatták a berettyóújfalui Mezei-Vill Kft.-t. A közös fotón kilenc emberből egyen sincs maszk, de nem csak ez az érdekes: Szijjártó Péter és Vitányi István fideszes országgyűlési képviselő között látszik egy férfi, aki valahonnan ismerős lehet.

Hogy ki ő, arról a berettyohir.hu fotója segít meggyőződni: a rózsaszín inges férfi Tikász Ferenc, a berettyóújfalui Fidelitas korábbi elnöke, akiről tavaly készült egy videófelvétel, amint megüt egy nőt egyszerűen azért, mert jobbikos szimpatizáns.

Mint akkor beszámoltunk róla, tavaly márciusban a debreceni Főnix csarnokban megrendezett Majka koncerten Tikász megütött egy nőt, aki a 13 éves unokaöccsét kísérte el a bulira. A rendezvényt követően ő és unokaöccse a ruhatár felé vették az irányt, ahol a férfi inzultálni kezdte, durva sértegetésekkel belekötött Beátába, majd amikor a nő a mobiltelefonjával akarta rögzíteni az eseményeket, akkor Tikász kiütötte kezéből a telefont és közben olyan ütést vitt be, hogy a nő homloka bedagadt.

Úgy tűnik azonban, hogy tényleg nincs két Fidesz, és a kormánypártnál nem számít vörös vonalnak, ha valaki megver egy nőt azért mert nem fideszes, hanem jobbikos. Sőt, ezek után még egy miniszterrel is fotózkodhat.