A kormánypárti Origo egy régi hazugságával próbált beavatkozni a tiszavasvári polgármester-választásba

Ennyire tartják a tiszvasvári választókat.

A Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei településen azután kell időközi polgármester-választást tartani a hétvégén, mert a pozíciót 2010 óta betöltő jobbikos Fülöp Erik országgyűlési mandátumot szerzett áprilisban.

A polgármesteri címért 5 jelölt indul. A Jobbik Badics Ildikó jelenlegi jegyzőt támogatja, míg a fideszes kihívója Szőke Zoltán. (A másik 3 független jelölt gyakorlatilag esélytelen a győzelemre. Jellemző például, hogy egyikük, Munkácsi Mihály azzal állt a "magyar emberek" elé, hogy takarodjanak el Vasváriból).

"Azt mondtam a magyar embereknek, takarodjatok el Vasváriból" - hangfelvételen fenyegetőzik a polgármesterjelölt

Munkácsi Mihály cigányoknak tartott lakossági fórumán azt mondta, azok a magyarok, akik nem tudnak együtt élni a romákkal, takarodjanak el a városból. A helyi újság főszerkesztőjét is megfenyegette, mondván, hívja az ismerőseit, akik majd eltüntetik. Egy őt kritizáló kommentelőnek azt mondta, elüti az autójával.

A fideszes és közpénzekből kitömött Origo is a Badics-Szőke párharcra összpontosított keddi cikkében, és mivel a Jobbik által támogatott polgármesterjelölt személyébe, munkájába nem tudott belekötni, ezért azzal a képtelenséggel állt elő, hogy

"Tiszavasváriban egyre inkább fenyegető ténnyé válik az iszlamizáció és a migránsok betelepítése, mivel a Jobbik támogatásával induló polgármesterjelölt muszlimoknak ad fontos pozíciókat az önkormányzatnál".

(Zárójelbe tegyük hozzá, sokra nem tarthatják az Origonál a tiszavasvári választópolgárokat, és elsősorban nem is csak amiatt, mert gátlástalanul hazudnak nekik, hanem mert szerintük erre a hírre ugraniuk kell a magyaroknak).

Az Origo egyébként ismét a Jobbik korábbi országgyűlési képviselőjét, a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom tárvezetőjét pécézte ki, ugyanis Zagyva György Gyula tiszavasvári közmunka program vezetője.

Zagyva György Gyuláról az országgyűlési kampány során terjesztette azt az Origo, hogy áttért az iszlám hitre, amit természetesen a bíróság előtt már nem tudott bizonyítani egyik, a hazugságot átvevő lakájmédia sem. A Fővárosi Törvényszék helyreigazítás leközlésére kötelezte többek között az Origót is.

Ennek ellenére ugyanezzel a hazugsággal tegnap mégis bepróbálkoztak, bizonyítva, hogy se magukat, sem pedig a választókat nem tartják sokra.

(Címlap- és borítókép: Zagyva György Gyula - fotó: Béli Balázs / Alfahír)