Uniós pénz és ingyen buli miatt áll a bál Tiszavasváriban

Uniós pénz és ingyen buli miatt áll a bál Tiszavasváriban

Egy uniós pályázat égisze alatt tarthattak zártkörű rendezvényt Tiszavasváriban, helyi kritikusok szerint az esemény valójában a fideszes polgármester kampányát segíthette, míg a később megszólaló szervező szerint politikáról szó sem volt.

A Tiszavasvári Polgár nevű helyi hírekkel foglalkozó Facebook-oldal azt írja, a buli Szőke Zoltán fideszes polgármester kampányrendezvényének lehetett része. A bemutatott meghívókon szereplő hivatkozások szerint ez egy uniós pályázat alatt zajlott le, noha némileg nehéz eligazodni a programon, mert ránézésre nem is ugyanaz várta a meghívottakat.

A két meghívó közül az egyik az „I. Vasvári Retró Estre” szól, míg a másik az „I. Tiszavasvári Vállalkozói Ankét” nevű programra, lényegében azonos időben, azonos helyszínen.

Az oldal azt írja, a bulira szóló meghívót az önkormányzat pecsétjével ellátott borítékban az önkormányzat kézbesítője vitte ki a meghívottaknak, és a polgármester titkárnőjénél lehetett visszajelezni, míg a komolyabbnak ígérkező, vállalkozóknak szólót egy kis helyi honlapra tették ki egy alkalommal. Ebből arra következtetnek, hogy

"a pályázatot erre a célra nyerték, de mint ahogy láthatjuk nem ez lett belőle, hanem egy ingyen eszem-iszom a polgármester belső körének."

Fülöp Attila, a rendezvény szervezője a Vasvári Hírmondó Online oldalon reagált: többek között azt írta, tűzoltók, rendőrök, polgárőrök és egészségügyi dolgozók, valamint helyi vállalkozók kaptak meghívást. Kétszáz embert hívtak meg, ennek a fele ment el a rendezvényre, és nem volt szó politikáról.

A szervező a pályázati pénzek elköltésével kapcsolatban azt írta, valójában még pénzt sem kaptak, sőt a szerződés sincs aláírva. A Tiszavasvári Polgár nevű oldal szerkesztői reagálásukban kétségbe vonták, hogy a rendezvény szabályosan zajlott volna le, ha még a meghívón hivatkozásként feltüntetett uniós programra sincsenek leszerződve.

A Szabolcs megyei városban a Fidesz-KDNP Szőke Zoltán polgármestert újráztatná, míg az ellenzéki pártok a Közös Jövőnk - Tiszavasváriért Egyesület nevében Kiss Krisztián civil ügyvédet szeretnék városvezetőként látni.