Titkosszolga mobilját találták meg a Jobbik majálisán

Minden bizonnyal a titkosszolgálatok egyik munkatársa hagyott el egy mobiltelefont a Jobbik Nemzeti Majálisán.

A Jobbik Hajógyári-szigeten tartott majálisán az egyik szimpatizáns leadott egy okostelefont SIM-kártyával és bőrtokkal együtt a központi sátornál, ahol a talált tárgyakat gyűjtötték – erősítette meg a párt a Magyar Nemzet érdeklődésére. A készülék a Jobbik országos hivatalához került, ott megpróbálták ugyan bekapcsolni, hogy kiderítsék, ki a jogos tulajdonos, ám a telefon PIN kódot kért, így nem jutottak tovább. A következő héten bevitték a készüléket az egyik mobilszolgáltató kirendeltségéhez, abban bízva, hogy talán a szolgáltató tudja a leggyorsabban visszajuttatni a készüléket a tulajdonosának.
 
A Jobbik tájékoztatása szerint az ügyfélszolgálatos, miközben jegyzőkönyvet vett fel a telefon megtalálásáról, a tulajdonos adatainak kinyomtatásakor meglepetten felkiáltott: „Jaj, a nemzetbiztonságiaké!" A lap érdeklődésére a párt azt is közölte, az érintett ügyfélszolgálatos jelezte nekik: visszajuttatják a telefont a tulajdonoshoz.

Tárca a Magyar Szigeten

Nem ez az első ilyen eset nemzeti rendezvényeken. Emlékezetes, hogy 2005-ben, a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom által szervezett Magyar Szigeten takarítás közben találtak egy tárcát, amelyben az akkori Nemzetbiztonsági Hivatal munkatársának igazolványa és más személyes iratok voltak. A hivatal akkor közleményben tudatta, hogy egy nem tiszti rendfokozatú beosztottjuk szabadnapján és szolgálaton kívül, a barátaival kereste fel a rendezvényt, hogy „meghallgassa egy általa kedvelt együttes koncertjét”. Azt cáfolták, hogy azért lett volna munkatársuk a helyszínen, hogy megfigyelje a rendezvényt.
 
Persze a kérdés ettől még bennünk motoszkál: vajon tényleg csak kikapcsolódni járnak ezekre a rendezvényekre a nemzetbiztonságiak, vagy valami más célból?
 
Akár előbbi, akár utóbbi, nem túl megnyugtató, hogy a nemzetbiztonságiak fontos irataikat, eszközeiket olyan könnyedén hagyják el, mint mi egykor a pulcsinkat az iskolában.