Tizenkilenc nőt ért szexuális támadás szilveszterkor Innsbruckban

A Deutsche Wirtschafts Nachrichten német lap osztrák sajtóértesülésekre hivatkozva arról ír, hogy szilveszter éjjelén legalább 19 nőt ért szexuális támadás Innsbruckban. Közülük három helyi, három olasz, két német, egy vorarlbergi és egy svájci is van. Az inzultált nők beszámolói szerint az elkövetők sötét bőrű, „külföldi típusúak” voltak. A tiroli rendőrség közleménye szerint a támadók legalább egy esetben arabul beszéltek.

Vasárnap az APA osztrák hírügynökség is beszámolt arról, hogy Innsbruck mellett, Bécsben és Salzburgban is többen panaszt tettek a rendőrségen szexuális zaklatások miatt a szilveszteri rendezvények után.

Erőszak és zaklatáshullám a szomszédban: Megkéseltek egy osztrák nőt, mert Bibliát olvasott

Még csütörtökön Timelkamban egy fiatal afgán bevándorló megkéselt egy 50 éves osztrák asszonyt, amiért az felolvasást tartott a Bibliából egy befogadóállomáson. Bécsben, Salzburgban és Innsbruckban pedig többen panaszt tettek a rendőrségen szexuális zaklatások miatt a szilveszteri rendezvények után - jelentette vasárnap az APA osztrák hírügynökség.

A németországi Kölnben a rendkívüli biztonsági intézkedések mellett zajló szilveszteri rendezvényekhez kapcsolódóan több száz embert vettek őrizetbe. A rendőrség közlése szerint az őrizetbe vettek többsége észak-afrikai származású volt, azt is elismerték, hogy több, nők elleni elkövetett szexuális támadás is történt.

Több száz embert vettek őrizetbe Kölnben

Kölnben 1800 rendőr, 350 közterület-felügyelő és egy magán biztonsági szolgálat 250 munkatársa ügyelt a rendre, hogy elkerüljék az egy évvel ezelőtti eseményeket. Tavaly szilveszterkor szemtanuk szerint észak-afrikai, illetve "arab kinézetű emberek" nők ellen több száz szexuális támadást követtek el, és sokat közülük kiraboltak az észak-rajna-vesztfáliai városban. A gyanúsítottak többsége Németországban tartózkodó bevándorló volt.