Úgy tűnik, enyhítenek a korlátozásokon és tízezer japán szurkolót beengednek a tokiói olimpiára

Úgy tűnik, enyhítenek a korlátozásokon és tízezer japán szurkolót beengednek a tokiói olimpiára

Mint ismert, arról már márciusban döntés született, hogy nem lehetnek külföldi szurkolók a tokiói olimpián, korábban pedig az sem volt biztos, hogy idén megrendezik. Az insidethegames.biz portál azt írja, noha a koronavírus világjárvány miatt hozott szigorú rendelkezést nem oldották fel a szervezők, ugyanakkor a hazai, japán érdeklődők számára némi kedvezményt tehet a japán kormány.

Több ezer tokiói orvos kéri az olimpia lemondását

A tokiói orvosok egyik szövetsége a tavalyról idénre halasztott nyári olimpia lemondására szólította fel levélben Szuga Josihide japán miniszterelnököt. A 6000 doktort magában foglaló csoport azt írta, a kormánynak és a szervezőbizottságnak arról kell tárgyalnia a Nemzetközi Olimpiai Bizottsággal (NOB), hogy a játékokat Tokió nem rendezi meg.

A lap úgy tudja, már ezen a héten – várhatóan vasárnap – döntenek arról, hogy a még áprilisban hozott rendkívüli intézkedéseken enyhítenek.

A Kyodo News szerint

a japán kormány azt tervezi, hogy a hatályos irányelvek szerinti legfeljebb ötezer néző, vagy a helyszín befogadóképességének 50 százalékában megszabott határt tízezer nézőre, vagy 50 százalékra módosítják.

A módosított felső határ júliusban és augusztusban lesz érvényben.

A 2020-as tokiói olimpiai játékokra július 23. és augusztus 8. között kerül sor.