98 ezerért bérel lakást a Budai Várban, most kinevezték a Fővárosi Közbeszerzési Kft. új vezetőjének

Új pozíciót kapott a fideszes polgármester bizalmasa.

A Fővárosi Közgyűlés szerdán hozott döntésével kinevezte a Fővárosi Közbeszerzési Kft. vezetőjének azt a Torma Szilviát, aki a Budai Várban, a Mátyás-templom szomszédságában, roppant impozáns környéken, a piaci ár töredékéért, mindössze 98 ezer forintért bérel önkormányzati lakást.

A Magyar Nemzet májusi cikkében azt írta, fővárosi ellenzéki információk szerint belső fideszes érdekkörök azt akarják, hogy Torma Szilvia vezényelje le a metrótendereket. A lap akkor megjegyezte: Torma Szilvia, Nagy Gábor Tamás I. kerületi fideszes polgármester korábbi bizalmasa a Nemzeti Hulladékgazdálkodási Koordináló és Vagyonkezelő Zrt. felügyelőbizottsági elnöke, az állami sportingatlanokat működtető Beruházási, Műszaki, Fejlesztési és Sportüzemeltetési Zrt.-nél pedig a felügyelőbizottság tagja.

A Jobbik szerint felháborító a Fővárosi Közbeszerzési Kft. új vezetőjének kinevezése. Tokody Marcell, az ellenzéki párt képviselője közleményében rámutat: Torma korábban is az adófizetők pénzén fenntartott állami szerv, fideszes minisztérium, illetve állami cégek jóvoltából vihetett haza a magyar átlagbért messzemenően túlszárnyaló havi jövedelmet. Fizetése az új pozíciójában havi egymillió-négyszázötvenezer forint lesz, melyet már a mai naptól kezdődően megkap.

A Jobbik felháborítónak tartja a kinevezést, amely csak egy példa abból a számtalan esetből, ami a Fidesz-uralta Magyarországot jellemzi.

"A leendő Jobbik-kormány 2018-tól megszünteti a hasonló eseteket, és egy szűk kör folyamatos helyzetbe hozása helyett a nép pártján állva a magyar társadalom egészét fogja szolgálni" - fogalmaz Tokody.