Törvénymódosítással a karcagi károsultak megmentéséért

A javaslat szerint a Quaestor-károsultakkal azonos mértékű és feltételű kártalanításra lennének jogosultak az újabb brókerbotrány kárvallottjai.

Lukács László országgyűlési képviselő az Alfahírhez eljuttatott közleményében azt írta:
„Karcag legszomorúbb éjszakáin van túl”.
A jobbikos politikus közölte, már a háromszázat is meghaladja a károsultak száma, akiknek több milliárd forintjával vált köddé egy pénzügyi befektető. Sokuk, olyan kisbetétes volt, akik a gyermekük részére szánt ház vásárlására félretett pénzüket kamatoztatták volna az azóta „bróker Marcsiként” elhíresült helyi vállalkozó cégénél. Volt olyan is, aki cégének fejlesztését tervezte ebből, vagy szimplán temetésére takarékoskodott előre – írta a képviselő.
 
Mint arról tegnap beszámoltunk, a Kun-Mediátor a cégbejegyzésben utazási irodaként szerepel, de pénzügyi szolgáltatással is foglalkozott. A cég vezetője, akit a Vidék.ma portál szerint Fidesz-közelinek tartanak a helyiek, eltűnt. Dobos László fideszes polgármester azt nyilatkozta, „köztiszteletben álló karcagi ember” volt az utazási iroda vezetője.
„A Jobbik azzal igyekszik a károsultak segítségére, hogy a kártalanítás érdekében, a mai napon benyújtja a Quaestor-ügyben megalkotott törvény módosítását”
– jelezte Lukács László.
 
A nemzeti párt ezzel kívánja alkalmassá tenni a két napja elfogadott jogszabályt arra, hogy a Quaestor-károsultakkal azonos mértékű és feltételű kártalanításra legyenek jogosultak a karcagi brókerbotrány kárvallottjai is.
„Mindezeken túl elvárjuk, hogy a helyzet fontosságát átérezve, valamennyi párt támogassa a kezdeményezést, különösen a kormánypártok, hiszen karcagi születésűek lévén a kormány két minisztere is érintett az ügyben”
– írta a jobbikos politikus.