Tranzitfolyosót javasol az operatív törzsnek a Nemzetbiztonsági Bizottság elnöke

Tranzitfolyosót javasol az operatív törzsnek a Nemzetbiztonsági Bizottság elnöke

A Nyugat-Európából hazafelé tartó kelet-európai vendégmunkások számára egy tranzitfolyosó megnyitását javasolta az operatív törzsnek Stummer János, az Országgyűlés Nemzetbiztonsági Bizottságának jobbikos elnöke. A konzervatív politikus, aki kezdeményezését a Facebookon is közzétette, azt javasolta, hogy

az autópályákról ne engedjék le az átmenő forgalmat, aki nem autópályán lép be, azt megállás nélkül tereljék rá fel mihamarabb!

„Az átutazók számára jelöljenek ki kizárólag általuk használt pihenőhelyeket és benzinkutakat, de a magyarok által használt kutakat ne vehessék igénybe!” – írja.

A honatya indítványát azzal indokolta, hogy „megbecsülni is nehezen lehet” mennyi kelet-európai vendégmunkás dolgozik Nyugaton, de

ezeknek az embereknek egy jelentős része, mint ahogy máskor, úgy most is Magyarországon keresztül igyekszik majd hazajutni Olaszországból és más, egyelőre kevésbé fertőzött országokból.

Ezért javasolta a tranzitfolyosót,

amit csak ők használnak, velünk pedig nem érintkeznek!

Mint arról nem sokkal ezelőtt lapunk is beszámolt,

rendkívüli jogrend, veszélyhelyzet elrendelését javasolja a kormánynak az operatív törzs.

Gulyás Gergely kancelláriaminiszter közölte, a kabinetnek arról is kell döntenie, hogy

hogy zárják-e le a határokat az Olaszországból érkezők előtt.

Ez azt jelentené, hogy a magyar állampolgárok hazatérhetnének, de automatikusan karanténba kellene vonulniuk.

A kormány megtilthatja a száz főnél nagyobb beltéri rendezvényeket

Rendkívüli jogrend, veszélyhelyzet elrendelését javasolja a kormánynak az operatív törzs - jelentette be Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter szerdán Budapesten. A javaslatot a miniszter azzal indokolta a közmédiának nyilatkozva, hogy szintet kell lépni a védekezésben. Gulyás Gergely azt mondta, a kormánynak arról a javaslatról is döntenie kell, hogy zárják le a határokat az Olaszországból érkezők előtt, a magyar állampolgárok bejöhetnek, de rájuk automatikus karantén várna.

A kabinet cikkünk írásakor is tárgyal az operatív törzs javaslatáról.