Tüttő Kata jár meccsre és koncertre is, mérsékelten fogyaszt alkoholt, és elképzelhetőnek tartja, hogy csatatér lesz a Lánchídból

Tüttő Kata jár meccsre és koncertre is, mérsékelten fogyaszt alkoholt, és elképzelhetőnek tartja, hogy csatatér lesz a Lánchídból

Gulyás Gergely elmondta, azért biztonságosabb a a focimeccs a koncertnél, mert a stadionokban nem iszunk. Erről is kérdeztük a városüzemeltetésért felelős főpolgármester-helyettest. Interjú. 

Tüttő Kata városüzemeltetésért felelős főpolgármester-helyettes az Alfahírnek elmondta, tesz gesztusokat a kormány felé, igaz, attól tart, a Lánchíd nem ússza meg az októberben induló választási kampányt. De azt is meg tudtuk tőle, hogy még az okos politikus is kerülhet lehetetlen helyzetbe. Interjú.

 

Néhány perccel ezelőtt úgy fogalmazott, azt szeretné, hogy a Lánchíd hidat képezne a különböző politikai erők között, ennek ellenére a sajtótájékoztatón nem volt jelen egyetlen kormánypárti politikus, illetve a kormányt sem képviselte senki. Ön szerint mikor lesz közös sajtótájékoztató Budapestnek az Orbán-kormánnyal Lánchíd ügyben?

Fogok tenni gesztusokat a kormány irányába, nagyon szeretném, ha közös ügyünk lenne a Lánchíd felújítása. Abban bízom, hogy amikor megérkeznek az első állványszerelők, akkor együtt leszünk itt a kormány képviselőivel. Addigra talán egy normális pályára kerül a Híd felújítása

 

Ugyanakkor az a komoly kommunikáció, propaganda, ami jelenleg a felújítást övezi, elég rossz képet fest a projektről. Ebből az árokból hogy tudunk kilépni?

Nehéz kérdés. Júniusban kaptam meg a feladatot, hogy foglalkozzam a Lánchíd felújításával, és akkor találkoztam is Fürjes Balázs államtitkárral. Az egy nagyon biztató beszélgetés volt. Bízom abban, hogy sok ilyen hasonló beszélgetés fogja azt követni, és kialakulhat ebből egy normálisabb hangnem. De persze azért a realitásérzékem azt súgja, hogyha októberben elindul a választási kampány, akkor a abból nem biztos, hogy a Lánchíd ki tud maradni a csatatérből.

Gulyás Gergely szerint a magyar focimeccseken nincs alkoholfogyasztás

Hihetetlen, de igaz. Gulyás Gergely kancelláriaminiszter a mai kormányinfón újságírói kérdésre azt mondta, hogy a futballmeccs és a koncertek közti nagy különbség az alkoholfogyasztás. Azután reagált így a miniszterelnökséget vezető miniszter, hogy ismertette, a kormány szerint futballmérkőzésekre továbbra is járhatnak az emberek, de a 500 főnél nagyobb rendezvények/koncertek megtartását továbbra sem engedi a kormányzat.

Ön szokott meccsre, vagy koncertre menni?

Mind a kettőre szoktam járni, és mérsékelten fogyasztok alkoholt. Még az okos politikusok is kerülhetnek igazán hülye helyzetbe, amikor egy lehetetlen dolgot kell megmagyarázni. Ez jutott eszembe a tegnapi Kormányinfóról. Gulyás Gergely miniszternek egy lehetetlen kérdést kellett megmagyaráznia: hogy lehet az, hogy egy koncert a kormány szerint nem biztonságos, miközben egy focimeccs az.

Nyilván pillanatnyilag jó ötletnek tűnt mondani erre valamit. Csakhogy ezzel a válasszal egyértelművé tették, ez nem egy szakmai döntés, nem Merkely Béla professzor tanácsolta azt, hogy a focimeccs lehet, a koncert meg nem.

A miniszterelnök hobbija felülírt minden ebben az országban. Stadionra mindig van pénz, 2011 óta 685 milliárd ment el adóforintokból látványsportágakra, miközben a Lánchíd felújítása 9 éve áll.