U20-as focivébé: kiütéses győzelemmel kezdtek a magyarok

Bernd Storck együttese hétfőn Mervó Bence mesterhármasának is köszönhetően 5-1-re nyert az észak-koreai csapat ellen.   

A neheze persze csak ezután következik: a csoportot így vezető magyarok csütörtökön a nigériaiak 4-2-es legyőzésével rajtoló brazilokkal találkoznak, ami jóval nehezebb mérkőzésnek ígérkezik, csakúgy, mint az utolsó, afrikaiak elleni találkozó.

A mezőnyben ugyan kiegyenlített küzdelmet láthatott a közönség - az első félidőben még többet is birtokolták a labdát az észak-koreaiak -, ugyanakkor a kapu előtt egyértelműen a magyarok voltak a veszélyesebbek. Mervó Bence fejesgóljára érkezett észak-koreai válasz, de Kalmár Zsolt találatával a magyarok előnnyel térhettek pihenőre a szünetben.

A fordulást követően gyorsan eldöntötte az összecsapást Bernd Storck csapata, előbb Mervó Bence használta ki fizikai fölényét, majd a csereként beállt Forgács Dávid értékesített egy lecsorgó labdát. A hajrában Mervó Bence az alapvonalnál fektette el az észak-koreai kapust, majd éles szögből a hálóba lőtt, s ezzel a csodálatos góllal állította be a végeredményt.

A csoportokból az első kettő jut tovább, illetve a hat kvartett négy legjobb harmadikja is biztosítja helyét a nyolcaddöntőben.