Úgy néz ki, Orbán megkezdte a menekülést a népszavazási kampányból

Volner János erről értesült több, egymástól független forrásból.

Hozzátette: a két különböző megoldás mögött két különböző motiváció húzódik meg. Kifejtette, hogy míg a Jobbik valódi védelmet szeretne a hazánkra kényszerített migráns betelepítés ellen nyújtani, 

a Fidesz a saját belpolitikai mentőövét látja benne. Orbán Viktor nagy állami sikerekkel ugyanis aligha lenne képes kampányolni, hiszen az egészségügy romokban, az oktatási terület szintén. Orbán tehát egyéb sikerek híján a menekültkérdésbe menekült.

Volner szerint a Fideszben egyre nagyobb a kétségbeesés, erősen tartanak attól a kormánypártban, hogy a népszavazás az alacsony részvétel miatt érvénytelen lesz. Az ellenzéki néppárt frakcióvezetője azonban azt írta, hogy az érvénytelenséget a jobbikosok az ország súlyosan sérülő érdekei miatt a legkevésbé sem kívánják.

A helyzet annyira rossz, hogy már az adófizetők pénzéből felpumpált Századvég sem mer róla nagyot hazudni friss közvélemény-kutatásában (inkább diszkréten elhallgatták ezt a nem éppen mellékes adatot). Az érvénytelen népszavazás óriási kudarcot jelentene a kampányt elindító Orbán Viktor számára, hiszen maga a miniszterelnök hajszolta bele ebbe a kétséges kimenetelű, kockázatos játszmába Magyarországot. Ő volt az a felelőtlen, belpolitikai érdekektől vezérelt pártvezér, aki óriásira növelte a tétet azzal, hogy a betelepítési kvóta elfogadását szorgalmazó uniós politikusoknak odavágta a magyarországi népszavazás ötletét – folytatta Volner.

A miniszterelnök korábban még azt tervezte, hogy a népszavazási kampány utolsó két hetében minden erejét latba vetve fog kampányolni. Az elmúlt napokban azonban több, egymástól független forrásból kaptam egybehangzó információkat arról, hogy Orbán Viktor megkezdte a népszavazási kampányból történő személyes menekülését. A miniszterelnök radikálisan csökkenti a kampányban való személyes jelenlétét, mert nem akarja, hogy egy érvénytelen népszavazás roncsolja a személyét. Orbán 10 évvel ezelőtt, 2006-ban egy páncélozott autóval menekült el a tömeget oszlató rendőrök elől, a híveit otthagyta az utcán. Ma már a saját kampánya elől is menekül.

Bátran kijelenthetjük tehát: Orbán Viktorból zsúrpubi lett

– fejezte be a néppárti ellenzéki politikusa az okfejtést.