Ügyészségi bejelentést tesz a Jobbik a fideszes "maffiózók" ellen

A jobbikos Szilágyi György szombat déli sajtótájékoztatóján bejelentette, hogy megteszi azt a feljelentést, amit amúgy a fideszes Tiffán Zsoltnak kellett volna megtennie.

Az ellenzéki politikus emlékeztetett arra, hogy Orbán Viktor hétfőn azt mondta, hogy nem szereti a sunyiságot. Ehhez képest pár nappal később Tiffán Zsolt fideszes országgyűlési képviselő ormánsági „őszödi beszédéből” kiderült, hogy ezt a sunyiságot gátlástalansággal megspékelve pont a Fidesznél találhatjuk meg. A jobbikos országgyűlés képviselő idézett is, az általunk is megosztott indulatos bejegyzésből, amit Tiffán a saját közösség oldalán publikált.

„Amúgy tudjuk, kik osztják az észt a megyében közülünk. Összesen két emberről van szó. Pedig nem egy pártban vannak, mégis ők osztják le a lóvét. Ha kell, a sajátjaikra törnek, csak azért, hogy mások semmit se tehessenek. Viktor! Vedd már észre! Ezek maffiózók!”

Szilágyi elmondta, hogy nincs kétségük afelől, hogy Tiffán Zsoltot annyira nem érdekli az ormánsági emberek érdekeinek védelme, hogy magától megnevezze az általa sejtetett politikusbűnözőket, ezzel hozzájárulva a politikai bűnszervezet felszámolásához. Ezért a Jobbiknak, hétfőn a legelső cselekedetei közzé fog tartozni, hogy bejelentést tegyen a Legfelsőbb Ügyészségnél, a büntetőeljárásról szóló 1998. évi XIX. törvény alapján. Kitért a jobbikos politikus arra, hogy bűncselekmény miatt bárki tehet feljelentést. A feljelentés kötelező, ha annak elmulasztása bűncselekmény. A jogszabály előírja, hogy „a hatóság tagja és a hivatalos személy köteles a hatáskörében tudomására jutott bűncselekményt – ha az elkövető ismert, annak megjelölésével – feljelenteni.”

Szilágyi tájékoztatta az ügyészséget, hogy Tiffán Zsolt a beidézett bejegyzése alapján nagy valószínűséggel tudomással bír olyan bűncselekményekről (kényszerítés, zsarolás, sikkasztás, valamint egyéb, a közélet tisztasága és vagyon elleni bűncselekmények), amelyek vonatkozásában őt, mint hivatalos személyt feljelentési kötelezettség terheli.

Szilágyi arra tekintettel, hogy nincs tudomása arról, miszerint Tiffán Zsolt megtette volna bármely ügyben a feljelentést, kezdeményezte a Legfőbb Ügyésznél a felmerült cselekmények feltárását, valamint a saját párttársait maffiózónak nevező fideszes országgyűlési képviselő felelősségének megvizsgálását is, az esetleges bűnpártoló magatartás megvalósultsága vonatkozásában.

Szilágyi szerint ezek a kijelentések azt is egyértelművé tették, amit a Jobbik Magyarországért Mozgalom régóta mond, hogy miközben a Fidesz és az MSZP a felszínen nagy vehemenciával hadakozik egymással, a háttérben közös üzleteket és mutyikat kötnek egymással ezek az elavult, XX. századi pártok. Az ellenzéki képviselő szerint ez nem is fog megváltozni, egészen 2018-ig, akkor is csak akkor, ha a Jobbik fogja irányítani az országot. Hiszen, a legnagyobb ellenzéki párt, kormányra kerülve tűzzel-vassal fogja irtani a korrupciót és fel fog lépni minden olyan képviselő ellen, aki a választott tisztségét saját önös gazdagodás érdekében vagy mutyizásban használja fel.