Brenner Koloman: Fizetéscsökkentés helyett azonnali 50 százalékos béremelést a pedagógusoknak!

Brenner Koloman: Fizetéscsökkentés helyett azonnali 50 százalékos béremelést a pedagógusoknak!

"Továbbra is tiltakoznak a pedagógus-szakszervezetek a Pintér Sándor belügyminisztériumában érdemi egyeztetés nélkül kidolgozott új teljesítményértékelő rendszer ellen. A legújabb hírek szerint már el is indult a rendszer bevezetése kísérleti jelleggel, és a jövő évtől már anyagi következményei is lennének az értékelésnek. Mivel a Jobbik-Konzervatívok a tanárokat nem elbocsátandó cselédnek, hanem felelős értelmiséginek tekinti, hibás lépésnek tartjuk a Pintér miniszter úr által tervezett éves belső teljesítményértékelés bevezetését.

Ennek során ugyanis az intézményvezetők, illetve a fenntartó állam fideszes kinevezettjei a tankerületekben hoznak személyi döntéseket arról, hogy ki kapjon több vagy kevesebb fizetést, illetve kinek a szakmai munkája megfelelő.

Félreértés ne essék, konzervatív politikai közösségünk hosszú ideje javasolja, hogy a leépített szakfelügyeleti rendszert modernizálni kell, de a feljebbvaló ellenőrzése helyett valós, a pedagógusok munkáját támogató szakfelügyeleti rendszerre volna szükség!

A Jobbik-Konzervatívok felszólítja a fideszes kormányt, hogy hagyjon fel értelmiség- és tudásellenes politikájával, juttasson végre érdemben több forrást az oktatásnak, és adjon végre 21. századi válaszokat a kor kihívásaira. Azonnal el kell indítani a magyar oktatásügy átfogó, mindenki által elfogadott, szakmai konszenzuson alapuló modernizációját egy valóban konzervatív, klebelsbergi fordulattal, amelynek csak nulladik lépése a pedagógusok azonnali 50 százalékos béremelése, amelyet régóta követelünk, és amelyre vonatkozóan benyújtottuk a 2023. évi költségvetéshez a módosító javaslatunkat!"

 - írja Facebook posztjában a Jobbik-Konzervatívok frakcióvezető-helyettese.