Újabb, 2,1 milliárd dollárnyi katonai csomagot jelentette be az amerikai kormány Ukrajnának

Újabb, 2,1 milliárd dollárnyi katonai csomagot jelentette be az amerikai kormány Ukrajnának

A csomagban légvédelmi eszközök, a többi között Patriot-rendszerek rakéták, lőszerek, pilóta nélküli légi eszközök és egyéb felszerelések is lesznek.

Az Egyesült Államok összesen 2,1 milliárd dollárnyi (mintegy 720 milliárd forint) katonai támogatást jelentett be Ukrajna számára új megrendelésként pénteken, számolt be az MTI.

A védelmi minisztérium (Department of Defense) közleménye szerint az újabb segítségnyújtás az Ukrajnai Biztonsági Támogatás Kezdeményezés keretében jut majd el Ukrajnába, ami nem az amerikai hadsereg készleteiből történő azonnali lehívást jelent, hanem az amerikai kormány részéről közbeszerzés révén megrendelést az eszközökre hadiipari gyártóktól és egyéb partnerektől.

Az újabb katonai támogatási csomag részeként légvédelmi eszközök, a többi között Patriot-rendszerek rakétái, lőszerek, pilóta nélküli légi eszközök és egyéb felszerelések juthatnak el Ukrajnába

- áll a Pentagon közleményében, amely hangsúlyozza, hogy az újabb támogatás jelzése az amerikai elkötelezettségnek Ukrajna hosszú távú önvédelme iránt.

(Címlapkép: MTI)