Újabb jobbikos adományok a kárpátaljai magyar gyermekeknek

Bár a kormány mindent megtesz annak érdekében, hogy a kvóta-népszavazási kampány uralja a teljes magyarországi közbeszédet, a Jobbik nem feledkezett meg az elhúzódó háború, a mélyülő gazdasági válság és az egyre súlyosabb elvándorlás miatt kiürülő Kárpátaljáról és az ottani magyarokról. 
 
A Jobbik már az ukrán válság kitörését követő hónapokban meghirdette kárpátaljai segélyakcióját,  képviselői pedig azóta már számos alkalommal juttattak el szeretetcsomagokat a helyi magyar családok részére. 
 
Ferkovics Tibor - Tuzsér polgármestere
 
A most kiosztott adományokat a Jobbik Szeretetszolgálat Alapítvány, illetve a borsodnádasdi, valamint a gyűjtésben immár rutinosnak számító Ander Balázs jobbikos országgyűlési képviselő irányításával a barcsi Jobbik-alapszervezetek gyűjtötték össze. Kijuttatásukra pedig most is, mint annyiszor korábban, az adományozást szervező országgyűlési képviselő, dr. Gyüre Csaba vállalkozott. 
 
 
A jobbikos képviselőnek egy éven belül ez már a 15. ilyen szállítmánya volt, a célállomás pedig a Beregszászi járásban található és teljes egészében magyarok lakta Sárosoroszi falucska könyvtára lett. A szerény forrásokból is példásan működő intézmény vezetője, Gáti Gyöngyi nagy örömmel fogadta a gyermekek számára főleg könyvekből, foglalkozást segítő játékokból, és tartós élelmiszerekből álló csomagokat. Egyben tájékoztatta Gyüre Csabát a könyvtár működéséről, az ott szervezett különféle foglalkozásokról, illetve a Hangraforgó Könyvtári Kör tevékenységéről. 
 
 dr. Gyüre Csaba és Gáti Gyöngyi
 
Gyüre Csaba ezt követően a hagyományait példásan ápoló, 800 éves Eszeny község falunapján vett részt. A 94%-ban magyarok lakta települést sok családi, illetve baráti kötelék fűzi a csonkahoni magyarsághoz, így ezen a napon a jobbikos országgyűlési képviselő mellett a vendégek között foglalt helyet Ferkovics Tibor; Tuzsér jobbikos polgármestere is.
 
Gyüre Csaba köszöntő beszédében utalt Eszeny 800 éves múltjára, a határon innen és túl élő magyarok összetartozására. Elmondta, hogy ha a határt Trianonban 20 km-rel arrébb húzták volna meg, akkor ma ő is kárpátaljai lenne
 
Örömét fejezte ki, hogy ennyi csillogó szemű gyermek veszi körül a falunap színpadját, ami biztosítja a település jövőjét. Végül reményét fejezte ki, hogy újabb 800 év eltelte után is ilyen vidám magyar falunapok lesznek Eszenyben.