Újabb migránsok vesztek a tengerbe

Az olasz haditengerészet egy több mint 110 fős bevándorlócsoportot mentett ki, de nyolcan a tengerbe fulladtak.

Az olasz haditengerészet egyik, a Földközi-tengeren szolgáló hajója délután egy több mint 110 fős bevándorlócsoportot mentett ki, de nyolcan a tengerbe fulladtak.
 
A bevándorlók Líbiából keltek útra, az őket szállító gumicsónak azonban nem volt alkalmas a tengeren való átkelésre és elsüllyedt. A csoportnak a Bersagliere nevű olasz hadihajó sietett a segítségére Líbia partjainál a nyílt tengeren. A bevándorlók közül addigra már hét nő és egy férfi életét veszítette.
 
Az olasz hajó fedélzetére vette a bevándorlókat, majd átadta őket egy spanyol hadihajónak, amely az európai Triton-misszió keretében szolgál a Földközi-tengeren.              
 
Szombaton további 562 bevándorlónak nyújtottak segítséget az Észak-Afrika és Európa közötti tengerszakaszon szolgáló olasz és külföldi hajók.
 
A rendkívül enyhe őszi időjárás nem csökkentette a Földközi-tengeren át érkező migránsok számát. Az Európába tartó migrációnak ez az útvonala a legveszélyesebbnek számít. A Nemzetközi Migrációs Szervezet (IOM) adatai szerint év eleje óta majdnem háromezren vesztek a tengerbe.