Kijev bizakodhat: egyre több lakásban hozzák helyre az áramellátást és a fűtést

Kijev bizakodhat: egyre több lakásban hozzák helyre az áramellátást és a fűtést

Az orosz rakétacsapások után az elmúlt 24 órában jelentősen javult az ukrán főváros lakóházainak távhő- és áramellátása Vitalij Klicsko kijevi polgármester mai bejelentése szerint.

Jelentősen javult az elmúlt 24 órában az ukrán főváros lakóházainak távhő- és áramellátása Vitalij Klicsko kijevi polgármester szombati bejelentése szerint - adta hírül az MTI.

Vitalij Klicsko azt mondta, hogy az ukrán fővárosban a lakóépületeknek már mintegy a 90 százalékát látják el távhővel az egy nappal korábbi bő egyharmad helyett.

Kijevben a fogyasztóknak azonban még mindig csaknem a 25 százaléka van áram nélkül, ami azonban így is javulás a pénteki mintegy 50 százalékhoz képest.

Az ukrán polgármester szombaton elmondta azt is, hogy a vízellátást teljesen helyreállították.

Klicsko hangsúlyozta, hogy a szakemberek folytatják a helyreállítási munkálatokat az ukrajnai polgári infrastrukturális létesítmények elleni szerdai újabb nagyszabású orosz rakétatámadás következményeinek elhárítása céljából.

Ahogy arról beszámoltunk, szerdán újabb súlyos rakétazápor érte Kijevet, melynek során többen meghaltak és megsebesültek. Továbbá közölték, lakóövezetet és létfontosságú infrastrukturális létesítményeket értek találatok, így az egész megyében elment az áram.