Így véd minket a Fidesz: Problémás bevándorlóknak oltalom, posztszovjet bűnözőknek magyar állampolgárság jár

"Elenyésző hibaszázalék."

A HírTV oknyomozó műsorának nyilatkozó bennfentes szerint

a Fidesz-kormánynak hála terroristákból, kábítószer-kereskedőkből, pénzbehajtókból vagy lányfuttatókból lehetett ellenőrzés nélkül magyar állampolgár.

Az Oroszországban vagy a szovjet utódállamokban nehéz helyzetbe került, vagy új piacokra vágyó bűnözők Ukrajnában 15 ezer euróért eredeti születési anyakönyvi kivonathoz jutottak, ami alapján új papírokat kaptak az illetékes ukrán hatóságtól - általában magyar felmenőkre utaló névvel - ezután pedig magyar állampolgárságot igényeltek.

A rendszer azért működhetett, mert

a magyar állami szervek a nemzetbiztonsági átvilágítás során nem keresték meg az ukrán hatóságokat, így nem derült ki, hogy az igénylők személyazonossága hamis.

A rendszerváltó elit inkompetenciája

A szarvashibát a nemzetbiztonsági bizottság szocialista elnöke is elismerte. Molnár Zsolt a műsornak azt nyilatkozta:

tartottak az ukrán állam retorzióitól, ezért nem volt lehetőség arra, hogy ezeket az igénylőket megfelelően átvilágítsák.

A magyar hatóságok ráadásul humánerőforrást sem kaptak a dömpingszerűen érkező kérelmezők átvilágításához,

pedig 2011 és 2014 között több mint 623 ezren éltek az egyszerűsített honosítással.

A Célpontnak nyilatkozó Semjén Zsolt, nemzetpolitikáért is felelős miniszterelnök-helyettes szerint azonban minden a legnagyobb rendben, hiszen

az egymillió új magyar állampolgárhoz képest az 5-6 ezer bűnöző befogadása csak elenyésző hibaszázalék.

Lehullt a lepel: Állampolgárságot és beilleszkedést ajánl a bevándorlóknak a Fidesz

Nem, nem őrültünk meg, íme a Fidesz valódi migránsprogramja. Az Orbán-kormány 2013-as határozatban döntött a Migrációs Stratégia és az azon alapuló, az Európai Unió által a 2014-2020 ciklusban létrehozásra kerülő Menekültügyi és Migrációs Alaphoz kapcsolódó hétéves stratégiáról - szúrta ki a Heti Válasz.Emlékeztetetnek: erre azért volt szükség, hogy később az Alapból lehívhatók legyenek az EU-s támogatások.