Ukrajna találkozót sürget az oroszokkal

Ukrajna találkozót sürget az oroszokkal

Az ukrán külügyminiszter, Dmitro Kuleba az "átláthatóság" miatt találkozóra hívta az orosz vezetést - írja a 444.hu a BBC-re hivatkozva. Dmitro szeretné, ha ez két napon belül megvalósulna, amire az EBESZ szervezete és az annak keretében az európai országok által 1990-ben aláírt bécsi dokumentum adhat okot. Ha a találkozó megvalósulna, akkor az ukránok megkérdezhetnék az oroszoktól, hogy az ország határán miért gyülekeznek fegyveres erők.

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök úgy látja, hogy nem látott még bizonyítékot arra, hogy Oroszország valóban országa megszállására készülne, ezért bár megköszönte az Egyesült Államok segítségét, amely az emúlt napokban érkezett az országba elsősorban fegyverek formájában, ugyanakkor pánikkeltésnek nevezte azokat a megszólalásokat, amelyek inváziót vizionálnak - teszi hozzá a 444.

A magyar konzulátus is Ukrajna elhagyását javasolja

Szombaton jelent meg Magyarország kijevi nagykövetségének konzuli tájékoztatása, amelyben figyelmeztetik az Ukrajnába utazókat a fennálló veszélyekről - írja a 444.hu. „Az Ukrajna és Oroszország között az utóbbi napokban kialakult feszültségre tekintettel kérjük, hogy utazásuk szükségességét fontolják meg és lehetőség szerint halasszák későbbre."