Leszorítottuk a szőnyegre, földharc van: Magyarország marad az ukránok vörös zónájában

Leszorítottuk a szőnyegre, földharc van: Magyarország marad az ukránok vörös zónájában

Ukrajnában az elmúlt 24 órában - épp úgy, mint a megelőző napokban - a korábbiakhoz képest jóval kevesebb, ötezer alatti új koronavírusos fertőzöttet regisztráltak.

Magyarországot viszont vasárnap ismét, változatlanul a vörös zónába sorolták.

A vörös, azaz a koronavírus-járvány tekintetében kockázatosnak minősített országokból érkezőknek Ukrajnában házi karanténba kell vonulniuk, amelyet csak negatív PCR-teszteredménnyel függeszthetnek fel a határidő letelte előtt - emlékeztetett az Ukrajinszka Pravda hírportál.

Magyarországot október 30-án sorolta át Ukrajna a zöldből a vörös kategóriába, azóta ezen nem változtatott. Ezt megelőzően csak augusztus elején volt egy hétig Magyarország idesorolva. Mindeközben a magyar miniszterelnök szerint - mint a világon mindenben - a koronavírus elleni harcban is komoly sikereket értünk el.

A hivatalosan közölt adatok alapján az elmúlt napon 123 áldozattal 18 854-re nőtt az ukránok halálozási száma. A négyszer kevesebb lakossal rendelkező Magyarországon 103 ember halt meg az előző napon, az elhunytak száma 9884 főre emelkedett, tehát arányaiban az ukránnál is sokkal rosszabbak a magyar számok.