Ukrajnai háború: Egy kisbaba is meghalt a Herszont ért újabb orosz légitámadás során

Ukrajnai háború: Egy kisbaba is meghalt a Herszont ért újabb orosz légitámadás során

Az ukrán főügyészség becslései szerint a tavaly február óta tartó háborúban már legalább 500 gyerek halt meg, további 1100 pedig különböző mértékű sebesülést szenvedett.

Orosz rakétatámadás érte vasárnap a dél-ukrajnai Herszon régióját, a hat halálos áldozat között egy csecsemő is van - jelentette be az ukrán belügyminiszter a Telegramon.

Igor Klimenko azt mondta, az alig 23 napos kisbaba mellett három felnőtt - köztük a csecsemő szülei - haltak meg Siroka Balka településnél, két másik ember Sztaniszlavnál. A csecsemő testvére, egy 12 éves gyerek súlyos sebesülésekkel kórházba került.

Az ukrán főügyészség becslései szerint a 2022 februárja óta tartó háborúban már legalább 500 gyerek halt meg, további 1100 pedig különböző mértékű sebesülést szenvedett. Az ügyészség részéről hozzátették, hogy a valódi szám ennél vélhetően sokkal magasabb, ugyanis a harcok sújtotta, valamint az orosz erők által megszállva tartott régiókból nincsenek adatok.

A legtöbb gyerek a kelet-ukrajnai donyecki és harkivi régióban vesztette életét, ám sok a halálos áldozat Kijev és Herszon térségében is - tette hozzá az ügyészség.

(MTI)

Címlapkép: Megsérült lakóházak előtt járókelők a dél-ukrajnai Herszonban egy éjszakai orosz tüzérségi támadás után, 2022. december 21-én. Fotó: MTI/EPA/Maria Senovilla