Ungár Péter: a balliberálisoknak néha lehetetlen megfelelni

Ungár Péter: a balliberálisoknak néha lehetetlen megfelelni

Ungár Péter LMP-s parlamenti képviselő az ATV-ben beszélt arról a listáról, amiben Puzsér Róbert főpolgármester-jelölt és a Sétáló Budapest 2019 program véleményezte a baloldali pártok önkényes budapesti jelöltjeit. Ebben olyan mondatok szerepelnek, mint például, hogy a párbeszédes V. Naszályi Márta egy "gyűlölködő, agresszív, arrogáns és összeférhetetlen balliberális rettegő”, vagy a szocialista Horváth Csaba "a 2010 előtti szocialista városvezetés tagja, beteges hazudozó."

Az ATV-ben lényegében számon kérték a Puzsért támogató LMP politikusát emiatt, de Ungár Péter szerint nehéz helyzetben vannak, ha a balliberális kör nem ül le velük és a Jobbikkal érdemben tárgyalni, nem kapnak úgy fővárosi helyeket sem, ahogyan az járna nekik. Arról beszélt, néha már úgy érzi, hogy csak a két ellenzéki párt feloszlatása lenne elegendő a fővárosi balliberálisoknak.

„Mivel ők kiállítottak úgy 21 embert, hogy abban nem voltak jobbikos illetve LMP-s politikusok, ezért szerintem nekünk legitim álláspontunk lehet, hogy elmondjuk, tök jó lenne, ha például valaki megmagyarázná nekünk, Horváth Csaba mit keres Zuglóban” – mondta Ungár.

A videó itt nézhető meg.

A politikus emlékeztetett arra az Alfahíren megjelent interjúra is, amiben Bencsik János, a Jobbik budapesti elnöke értékelte a listát. Mint interjúnkban Bencsik fogalmazott, „az óbaloldalnak tudomásul kéne végre vennie, hogy a NER-t nem lehet legyőzni olyan emblematikus figurákkal, akik a 2010 előtti világot képviselik.”