Ungár: a Fidesz és a Momentum soha nem fog tudni zöldpolitikát csinálni

Ungár: a Fidesz és a Momentum soha nem fog tudni zöldpolitikát csinálni

Ungár Péter szerint Moldován László és Sallai Róbert Benedek felelősek azért, hogy az LMP a 2018-as választás után –ahol a párt eddigi legjobb eredményét érte el– lejtmenetre állt.

„A párton belül tulajdonképpen olyan folyamatok indultak, amik felrobbantották a pártot a nyilvánosság előtt. A Magyar Demokrata Fórum végnapjai, szorozva a Független Kisgazdapárt végnapjaival és ez LSD-n. Ezt produkálták”

– mondta Ungár Vona Gábor vlogjában.

A politikus szerint a 2019-es kudarc nem a programjuknak szólt, hiszen a zöldpolitika világszerte erősödik, hanem annak, hogy maga a párt vált érdektelenné, miután

„kizártunk mindenkit, eltiltottunk mindenkit, megvertük egymást.”

Ungár úgy látja, hogy a Párbeszéddel való együttműködésben lehet még jövője az LMP-nek, hiszen zöldpolitikát se liberális, se konzervatív, csak zöldpártok tudnak csinálni.

„Elmondhatja Orbán Viktor, hogy rájött, hogy ez fontos, miközben betiltja a szélerőműveket. Elmondhatja Fekete-Győr András, hogy létrehoznak klímaköröket, miközben bent ülnek az európai liberális frakcióban, ami minden fontos környezetvédelmi szabályozást leszavazott.”

Az LMP képviselője szerint a Momentum egyébként egyértelműen liberális, még ha ezt nem is ismerik el magukról:

„Ha valami olyan hangot ad ki, mint egy kacsa, meg úgy jár, mint egy kacsa, akkor az valószínűleg egy kacsa. Bent ülnek a liberális frakcióban és liberális dolgokat mondanak, ergo liberálisok”

– fejtegette, hozzátéve, hogy ez őt nem zavarja, csak látni kell, hogy zöldek sose lesznek.

A 2022-es választásokon való közös indulásról Ungár azt mondta, hogy szerinte kampánytechnikai és pragmatikus problémák vannak a két listával, de amennyiben érvekkel alá lehet támasztani, akkor elfogadja a legitimitását.