"Üsd a magyar fejét!" - nagypénteken gyalázkodtak a szlovák szurkolók

Kikapott a DAC, a szlovák szurkolók magyargyalázó rigmusokat énekeltek, egyiküknek viszont leszakította két ujját egy petárda.

A DAC 1-0-ra kikapott a nagyszombati Spartaktól a szlovák Fortuna Liga 24. fordulójában. Ezzel véget ért a DAC másfél éve, 18 mérkőzés óta tartó hazai veretlenségi sorozata - írja a csakfoci.hu, a mérkőzés azonban nemcsak a dunaszerdahelyiek betlijéről marad emlékezetes.
 
A beszámolók szerint mintegy 500 vendég szurkoló érkezett Nagyszombatról, akik a parameter.sk videója szerint már a kezdő sípszót megelőzően az "Üsd a magyar fejét!"-rigmussal kezdték a hangulatkeltést. A hangosbemondó figyelmeztetése ellenére a dal többször is elhangzott a mérkőzésen.
 
 
A meccs szünetében a nagyszombati szlovák szurkolók a DAC hivatalos zászlóját is leszedték a rúdjáról. Közbeléptek a rendőrök is, állítólag könnygázt is bevetettek.
 
A mérkőzés végén egy szlovák drukker a pályára is beugrott, aki mellett a csapatkapitány Janečka és a Spartak kapusa is kiállt, kiszedték a biztonságiak keze közül, majd elkísérték.
 
 
A balhézó, magyargyűlölő nagyszombatiak egy másik szurkolója már nem volt ilyen szerencsés: épp egy petárdát szeretett volna begyújtani, ám az a kezei közt felrobbant és leszakította két ujját.