Üzenjünk Brüsszelnek! - gazdaságos verzió

A kormány a következő napokban körbetapétázza az országot "Üzenjünk Brüsszelnek" típusú dadaista, bárgyúsággal vegyes fájdalommal - úgy téve, mintha Brüsszelnek lenne füle, értene magyarul - same in English - és nem utolsó sorban érdekelné, ami úgy általában az Elbától keletre történik (és nem gázvezeték).

Bár 2016-ban már-már a nyolcvanas évek Szomszédok hangulatát idéző és a brezsnyevi pangásra jellemző szingularitással felérő innovativitás óriásplakátokkal kalandozást folytatni a Lajtán túlra,  a célját eléri vele a kormány: a célközönség addig sem azzal törődik, ami valójában történik - mint például Illés bácsi elhallgatott cukrászdáján elkövetett brutális hatósági erőszak, vagy épp az ország folytatólagosan elkövetett magánosítása - így ugyanazon szétrágott karajszeleten nyammogunk hónapok óta, szidva a pincért, hogy miért rágós, miközben a szakácsnak kéne üzenni, hogy ő is megértse. Vagy senkinek sem üzengetni, inkább magunknak főzni.

Szóval, mivel szívünkön viseljük az ország és költségvetésének egyensúlyát, ezért a magunk szerény módján azt javasoljuk, a lentebb látható, amúgy formabontó, rövid, tömör, lényegre törő üzenettel rohanjuk le az EU-t - Sarkadi-Illyés kolléga kedvéért - természetesen GMO-mentes trágyával, hátha ebből majd értenek az öltönyös urak!

Kevesebb pénzünkbe kerülne, ráadásul az ismeretlen falfirkásztól sokkal hitelesebb is a nép hangjának közvetítése, mint a Brüsszelben amúgy minden lényeges kérdésben bárkivel ágyba bújó kurtizánként viselkedő magyar kormányé.

hj

Amúgy ezt minden áldott nap látom, de már elfelejtettem hol található a szagos üzenet, ezért, aki tudja írja meg nekünk a szerk kukac alfahir pont hu-ra, cserébe küldök neki egy alfahíres tollat. A fotó amúgy a Tumblr-ről van.