Semjén a vadászati kiállítás megnyitóján: "a nemzet negyede tartozik ebbe a közösségbe"

Semjén a vadászati kiállítás megnyitóján: "a nemzet negyede tartozik ebbe a közösségbe"

Magyarországon vadászati világkiállítást csak nagyszabású eseményként lehet rendezni, mert így méltó a magyarság keleti örökségéből eredő, Közép-Európában kiteljesedett vadászati kultúrájához

- mondta Semjén Zsolt az "Egy a természettel" Vadászati és Természeti Világkiállítás megnyitóján szombaton Budapesten, a Hungexpón.

Mint az MTI írja, a miniszterelnök-helyettes beszédében kiemelte a teljességre törekvő programkínálatot, melyben helyet kapott a tudománytól kezdve a gasztronómián és megannyi sporttevékenységen át a művészetekig minden, ami a vadászathoz kapcsolódik.

Kádárt idézte Semjén Zsolt, amikor a Vadászati kiállítást méltatta

Az „Egy a Természettel" Vadászati és Természeti Világkiállítás rangját jól mutatja, hogy az előző, 1971-es budapesti rendezvényre Kádár János is konszolidálni igyekezett nemzetközi kapcsolatait. A Népszava beszámolója szerint ezekkel a szavakkal próbálta népszerűsíteni Semjén Zsolt a szombaton kezdődő két hetes rendezvénysorozatot egy háttérbeszélgetésen.

Ismertetése szerint Magyarországon 70 ezren vadásznak, 700 ezren horgásznak, és még sok ezer sportlövő, íjász, vadászkutyás és lovas tevékenykedik országszerte.

Családtagjaikkal együtt tehát a nemzet negyede tartozik ebbe a közösségbe

- tette hozzá a kormánypárti politikus.

Semjén Zsolt közlése szerint - a fenntarthatóság elvével összhangban - a kiállítás minden eleme megmarad, a rendezvény végeztével méltó helyre kerül, helyszíne pedig a fővárost gazdagítja. Az újjáépített Hungexpo nemzedékeken át évente események százait fogadhatja be.  

A ma elkezdődő két hetes rendezvénysorozat a szervezők számítása szerint legalább 1 millió vendéget fogad október 14-ig.