Vagyonukkal felelnek a brókercégek

A Parlament elfogadta azt a javaslatot, miszerint a brókerbotrányban érintett cégek vezetői a saját vagyonukkal is feleljenek a kártérítésekért. 

A Parlament kedd reggel elfogadta azt a módosító javaslatot, melyben lehetővé teszik, hogy a brókerbotrányban érintett vállalatok vezetői, felügyelőbizottsági tagjai és egyes könyvvizsgálói magánvagyonukkal is felelősek legyenek a pénzüket elvesztő emberek kártalanításáért. 

A múlt héten benyújtott javaslatot Rogán Antal és Harrach Péter jegyzi, a kormánypártok frakcióvezetői. A Házszabálytól való eltéréssel is egyetértettek annak érdekében, hogy minél hamarabb átmenjen a törvény, melyet a szocialisták, és az ellenzék vezető ereje, a Jobbik is támogatott. 157 igen szavazattal, 12 nem ellenében fogadták el a honatyák a büntetőeljárási és a bírósági végrehajtási törvény módosítását.

Az érintett személyek vagyonait zárolhatják, melyet kizárólag a kártérítésekre lehet fordítani, és a büntetőeljárást megelőző 1 évben történt tranzakciók is vizsgálhatóvá váltak.