Valamit nagyon titkolnak Paks 2-ről

Kepli Lajos országgyűlési képviselő, a Fenntartható Fejlődés Bizottságának tagja, és Staudt Gábor országgyűlési képviselő, aki a Törvényalkotási Bizottság tagja pénteken közösen kiadott közleményükben azt írták: a Jobbik sem a Törvényalkotási Bizottságban nem támogatta, sem a parlamenti szavazás során nem fogja támogatni az adófizető polgárok előtti ilyen mértékű indokolatlan titkolózást.
 
Hozzátették, hogy álláspontjuk szerint ugyan Magyarország energiafüggőségének csökkentése miatt elengedhetetlen a Paks 2 beruházás, és azt is megértik, hogy a megvalósítás egyes részleteinek titkosítása pedig nemzetbiztonsági szempontból szükséges, mégis, szerintük a Fidesz túlzásokba esik. Mint fogalmaztak, "Paks 2 részleteinek ilyen nyakló nélküli mennyiségű és ekkora időtávra szóló titkosítása már túlmutat azon a szükséges mértéken, amire például terrorveszély miatt indokoltan szükség lenne".
 
A Jobbik ezért azt javasolja, a titkosítani szándékozott dokumentumokat tárják a Nemzetbiztonsági Bizottság elé, amely szakmai-politikai felügyeletet tud gyakorolni, hogy csak a valóban indokolt dokumentumokat minősítsék titkosnak.