Varga Ferenc: Orbán Magyarországán lassan nemcsak főispánok, de jobbágyok is lesznek

Varga Ferenc: Orbán Magyarországán lassan nemcsak főispánok, de jobbágyok is lesznek

"Orbán Viktor tusványosi beszédében azt mondta, hogy mi nem vagyunk kevert fajú nép, és nem is akarunk azok lenni. Ez a mondat rendkívül sötét korszakot idéz" - így reagált a kormányfő által a hétvégén elmondottakra Varga Ferenc, a Jobbik országgyűlési képviselője hétfői online sajtótájékoztatóján.

Orbán Viktor Tusványoson: "Ne feledjük, 2030-ra gyúrunk" - de csak 2024-ig tervez

Orbán Viktor miniszterelnök Tusványoson ismét betekintést engedett a lapjaiba, 2030-ig számol a magyar kormányfő, de beszélt az orosz-ukrán háború lehetséges lezárásának feltételeiről is. Az is biztos, hogy a "posztnyugat" helyett most már inkább Kínában reménykedik Orbán Viktor.

A cigány származású politikus szerint olyan időszak sejlik fel, "amikor a fasizmus elburjánzott, és a magyar zsidó és cigány közösségekben úrrá lett a félelem". Az ellenzéki politikus szerint Orbán Viktor ezáltal megosztja a nemzeti egységet és az embereket, erre építve a hatalmát.

Gyűlöletet gerjeszt, magyar embert magyar ember ellen uszít azért, hogy az uralkodását bebetonozza

- folytatta Varga, leszögezve, számára egy faj létezik: maga az ember.

Minden tisztességes magyar ember egyenlő. Hazánkban nem kevert fajok élnek, hanem emberek, olyan magyarok, akik boldogulni és élni szeretnének az otthonaikban

- tette világossá nézeteit, kitérve arra:

Orbán Magyarországán most már lassan nemcsak főispánok, de ha az ő akarata érvényesül, akkor jobbágyok is lesznek, hiszen a Fidesz-kormány így tekint a magyar emberekre

- vélekedett Varga Ferenc, aki végül leszögezte: a Jobbik szerint a magyarok nem jobbágyok, hanem olyan emberek, akiket a kormánynak segíteni kellene, "nem meglopni és kizsigerelni".