Megvan a gödi akkumulátorgyár ügyében összehívott rendkívüli ülés időpontja

Megvan a gödi akkumulátorgyár ügyében összehívott rendkívüli ülés időpontja

A Jobbik kezdeményezésére a gödi Samsung akkugyár bővítésének engedélyezéséről tárgyalnak majd a Pest Megyei Közgyűlésben.

A gödi Samsung akkumulátorgyár bővítése kapcsán a Jobbik által kezdeményezett és az ellenzéki frakciók által támogatott rendkívüli ülést február 24-én délelőtt 10 órára hívta össze a Pest Megyei Közgyűlés elnöke

- számolt be Varga Zoltán Péter, a Jobbik Pest vármegyei önkormányzati képviselője a Facebook-oldalán. 

Az egészségügyi szakpolitikus a napokban jelezte, hogy a Pest Megyei Közgyűlés összehívását kezdeményezi. Emlékeztetett, hogy a törvény alapján pedig a képviselők egynegyedének indítványára rendkívüli ülést kell összehívni a gödi Samsung akkumulátorgyár bővítésének engedélyezéséről.

Varga korábban arról írt, minderre azért volt szükség, mivel a Katasztrófavédelem a napokban tette közzé határozatát, amelyben a lakossági tiltakozások ellenére, és az ott elhangzott aggályokat lényegében figyelmen kívül hagyva, engedélyezte a gödi Samsung-akkumulátorgyár bővítését. Ennek nyomán leszögezte, pártja arra tesz javaslatot, hogy a megyei önkormányzat a határozatot közigazgatási perben támadja meg.