Megelégelték Sümegen a fideszes polgármester ámokfutását

Megelégelték Sümegen a fideszes polgármester ámokfutását

Korábban beszámoltunk arról, hogy a múlt hét pénteken Jakab Péter és Rig Lajos utcai fórumát, igyekeztek "sajátos" performansszal megzavarni a környékbeli fideszesek. Az eseményen részt vett Sümeg városvezetője, a fideszes Végh László is.

Helyszíni információk szerint a Fidesz irodájából több tucat tüntető özönlött ki, köztük egy bohócjelmezbe öltözött személlyel. A hangoskodó tüntetők között volt, aki csak simán kellemetlen állapotban volt, de akadt olyan is, aki gyermekeit sem kímélte a kínos szerepléstől.

Kovács Mihály, a sümegi ellenzék vezetője saját közösségi oldalán arról írt, hogy

"a nyomdafestéket nem tűrő ordibálásokkal, a jelenlévő nők minősíthetetlen becsmérésével, továbbá a rendezvényt biztosító rendőrök sértegetésével (aki között több sümegi is volt) egyértelműen szégyent hoztak Sümeg Város egészére."

A politikus az Alfahírnek elmondta, hogy régóta gyűlnek a problémás ügyek Sümeg polgármesterével kapcsolatban, amely miatt méltatlanná vált a város vezetésére. Emlékeztetett, hogy Végh László polgármester a járvány harmadik hulláma idején jelentős mértékben megemelte élettársa fizetését (1,6 millió forintra), aki a kistérségi egészségügyi központ vezetőjeként dolgozik. A fideszes politikus élettársa, Szabó Krisztina egyébként nemrégiben azzal tett szert "országos hírnévre", hogy kiderült hamis érettségije után szerezhetett diplomát, majd ezzel az iskolai végzettségével lett a Járóbeteg Szakellátó Központ vezetője.

Szabó Krisztina várhatóan a felsőfokú végzettségét is el fogja veszíteni, hiszen a hamis érettségijével nem jelentkezhetett volna egyetemre sem. A helyi fideszes botrány odáig fajult, hogy az egyik párttag nyílt levélben határolódott el társaitól, majd lépett ki a pártból és annak sümegi alapszervezetéből.

Kovács Mihály elmondta a pénteki utcai fórummal kapcsolatban, hogy egy település vezetője nemcsak munkaidőben, 8-16 óra között polgármester, hanem szabadidejében is. Nem viselkedhet úgy, ahogy azt pénteken tette Tapolcán, ahol önmagából kikelve kiabált nem éppen odaillő dolgokat.

Hozzátette, hogy Sümegen az emberek többsége megbotránkozott attól, ami pénteken történt. Mint mondta, a településen élő kormánypárti szavazók többsége is elítélte a polgármester tapolcai viselkedését. 

"Ilyenre én még nem láttam példát, hogy egy polgármester elment egy másik településre rendet zavarni" 

- összegezte Kovács Mihály, aki elmondta, hogy (egyeztetve kormánypárti vezetőkkel is) a helyi önkormányzati képviselőinkkel közösen arra jutottak, hogy lépéseket kezdeményeznek Végh László személyével szemben. Ezzel kapcsolatban majd a hét második felében tesznek bejelentést. 

Kovács elmesélte, hogy ő az Országos Mentőszolgálatnál dolgozik, s ő felé - jogosan persze - elvárás, hogy a civil életben is úgy viselkedjen, ahogyan az elvárható. Ez egy polgármestertől még inkább elvárható lenne - mondta.

"Végh László egy több mint hatezres település vezetője, akinek nem csupán a fideszes szavazók polgármestere, de az ellenzéki szavazóké, így is kéne viselkednie a hétköznapi életben is" 

- tette hozzá Kovács Mihály.