Vasárnap le kell váltani ezt a bűnöző csürhét – mondta Volner a fogkiverő fideszesekről

Bűnözők, bűnözők hátán.

Az N1TV élő videóinterjúval jelentkezett be, a felvételen az áldozat, Szanyó Miklós óbudai önkormányzati képviselő elmesélte, hogy mi történt pontosan. Eszerint éjfél körül kezdték el őrizni azokat a plakátokat, amiket naponta rongáltak meg a fideszesek, és amiket így naponta helyre kellett hozniuk a jobbikosoknak. Háromnegyed kettőkor érkezett meg a négy rongáló, a jobbikosok ketten voltak, és felszólították őket, hogy hagyják abba a festékszórózást.

A fideszesek viszont nem fejezték be, hanem mentek tovább, hogy lefújják a többi plakátot is. A jobbikos képviselő testével próbálta útjukat állni, mire egy kisebb lökést követően többször megütötték a fejét – még akkor is ütötték, amikor már a földön feküdt.

A másik jobbikos igyekezett segíteni társának, így kétszer őt is megütötték.

Részletesen itt nézhetik meg a beszámolót:

A bűnözők ezt követően elmenekültek a helyszínről, a jobbikosok pedig hívták a rendőrséget és a mentőket. Szanyó Miklós közölte, hogy a rendőrök tájékoztatása szerint mind a négy embert elfogták a hatóságok.

Volner János, a Jobbik frakcióvezetője a Honvéd kórház előtt készült felvételen azt mondta, a Fidesz sárba tiporta a polgári, konzervatív, keresztény oldal elveit, és már nem csak lopják az ország vagyonát, nem csak rongálják a plakátokat, hanem fizikailag is bántalmazzák a jobbikosokat.

Az alelnök közölte, hogy ők nem fognak erőszakkal válaszolni, a megoldás ugyanis az,

ha április 8-án ezt a bűnöző csürhét, ami lop, rongál, és most már verekszik is, leváltjuk mindannyian, közösen, összefogva, magyarok.