Meggyanúsították a veronai busz sofőrjének orvosát

Az alvászavarral küzdő buszvezetőt alkalmasnak minősítette.

A 24.hu információi szerint a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda munkatársai foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt azt az orvost hallgatta ki gyanúsítottként, aki vezetésre alkalmasnak ítélte meg a tizenhét halálos áldozattal járó baleset idején a veronai buszt irányító sofőrt. Négyessyné Bodó Marianna Mónika, a Bács-Kiskun Megyei Főügyészség megbízott csoportvezető ügyésze a portálnak úgy nyilatkozott,

december 14-én került sor a gyanúsítás közlésére. A gyanúsított panasszal élt a megalapozott gyanúsítás közlése ellen. Ennek elbírálása folyamatban van.

D. Antal az első, akit Magyarországon meggyanúsítottak azzal, hogy felelősek a veronai buszbalesetért. Az olasz hatóságok korábban már hat emberrel megtették ezt, köztük V. János sofőrrel is, de gyanúsítottként idézték a bíróság elé az autópályaszakasz olasz mérnökét, a biztonsági elemek építését irányító műszaki hivatal vezetőjét és három olyan munkatársat, akik 25 évvel ezelőtt a biztonsági korlátok tesztelését végezték. A bírósági tárgyaláson sem a magyar buszvezető, sem a többi gyanúsított nem jelent meg.

Nem vett részt a sofőr a veronai buszbaleset tárgyalásán

Luciano Gorra vizsgálóbíró azzal indokolta az új dátum kitűzését, hogy az egyik vádlott, az autóbusz magyar sofőrje néhány nappal ezelőtt új védőügyvédeket jelölt ki. A védelem képviselői pedig további időt kértek a peranyag átvizsgálására. Olasz sajtóértesülések szerint a magyar sofőrvédelmét két olasz ügyvéd látja el.