A távfűtés leállása esetére több mint ezer fűtőpontot készítenek elő Kijevben

A távfűtés leállása esetére több mint ezer fűtőpontot készítenek elő Kijevben

Kijevben több mint ezer fűtőpontot készítenek elő az ukrán főváros hatóságai arra az esetre, ha az orosz támadások miatt leállna a távfűtés - közölte Vitalij Klicsko.

Kijevben több mint ezer fűtőpontot készítenek elő az ukrán főváros hatóságai arra az esetre, ha az orosz támadások miatt leállna a távfűtés - közölte szerdán a főpolgármester.

Vitalij Klicsko a Telegram üzenetküldő platformon azt írta, hogy a város különböző forgatókönyveteket mérlegel az orosz rakétatámadások miatt.

"Az a legrosszabbik, amelyben se elektromos áram, se víz, se távfűtés nincs. Erre az esetre készítünk elő több mint ezer fűtési pontot városunkban"

- írta a városvezető.

Ezeket a helyeket generátorokkal szerelik fel, és rendelkezni fognak a legszükségesebb dolgokkal, köztük vízzel - tette hozzá.

Az MTI emlékeztet, hogy a rakéta- és dróntámadások Ukrajna energetikai infrastruktúrájának mintegy 40 százalékában tettek kárt, rövid időre Kijev egyes részei is áram és víz nélkül maradtak.

Ahogy arról beszámoltunk, Volodimir Zelenszkij ukrán elnök már október végén jelezte, hogy Oroszország az ukrajnai energetikai infrastruktúra több mint egyharmadát megsemmisítette. Az államfő azt is leszögezte, nem lehet megvárni a háború végét az újjáépítéssel, hanem minél hamarabb hozzá kell fogni a helyreállításhoz.