Putyin: Soha senki nem diktálhat Oroszországnak, milyen társadalmat építsen

Putyin: Soha senki nem diktálhat Oroszországnak, milyen társadalmat építsen

Az Egyesült Államok a tulajdon dominanciájának megőrzésén kívül nem tud mást felkínálni a világnak

- jelentette ki Vlagyimir Putyin a Valdaj nemzetközi vitaklub csütörtöki moszkvai plenáris ülésén.

Az orosz elnök leszögezte, hogy

soha senki nem diktálhat Oroszországnak abban, hogy milyen társadalmat építsen.

Az MTI beszámolója szerint Putyin nehezményezte, hogy a Nyugat - meglátása szerint - megpróbálja feltartóztatni a többi civilizáció fejlődését, a saját világnézetét pedig univerzálisnak tartja, amelyet az egész világ feltételek nélkül köteles elfogadni.

Az oroszok figyelmeztetettek, célba vehetik a nyugati kereskedelmi műholdakat

Az orosz külügyminisztérium egyik magas rangú tisztviselője szerint az Egyesült Államok és szövetségeseinek kereskedelmi műholdjai célponttá válhatnak Oroszország számára, ha részt vesznek az ukrajnai háborúban, írja az MTI. 

Oroszország nem intéz kihívást a Nyugat ellen, nem törekszik hegemóniára, de fenntartja magának a jogot a létezésre és a szabad fejlődésre

- fogalmazott Putyin.

Szavai szerint a Nyugat "veszélyes, véres és piszkos játékot" játszik Ukrajnában, az ottani konfliktust pedig globális dominanciája fenntartására próbálja meg felhasználni.

Úgy vélekedett, hogy az Egyesült Államoknak és szövetségeseinek végül tárgyalniuk kell Oroszországgal, és azt jósolta, hogy a Nyugat és Moszkva, valamint a fejlődés többi központjának párbeszéde egyre fontosabbá válik.