Volner a letelepedési kötvények megszüntetéséről: a Jobbik elérte a célját

A politikus hangsúlyozta, a Jobbiknak fontos, hogy se Junkcer, se Rogán Antal ne telepíthessen migránsokat Magyarországra, ezért ragaszkodnak a letelepedési kötvények eltörléséhez.
 
Volner elmondása szerint a frakciók közti egyeztetések során született egy olyan tervezet, mely törvényileg garantálná, hogy a letelepedési kötvények rendszerét csak kétharmados parlamenti felhatalmazással lehetne visszavezetni. Ez elég garanciát nyújtana a Jobbik számára ahhoz, hogy megszavazza az alaptörvény-módosítást, így Volner bízik benne, hogy végül ez a tervezet kerül benyújtásra a Parlamentben.
 
A politikus elmondása szerint a Jobbik elérte a célját, a Fidesz pedig igyekszik úgy kommunikálni, hogy mérsékelje az őt ért károkat.
 
Emlékeztetett ugyanakkor, hogy a biznisz hatalmas károkat okozott az államnak, jelenleg például négyszer akkora hozamot kell fizetnünk a letelepedési kötvények után, mint amennyiért a magyar államadósságot piaci alapon finanszírozni lehetne. A többmilliárdos kamatkülönbözet az offshore-cégeknél halmozódott fel.
 
Az elmondottak fényében nehezen érthető Orbán Viktor reggeli nyilatkozata, aki arra számít, hogy a Jobbik nem fogja támogatni a benyújtott javaslatot.