Áder János szerdán döntött, megszüntette a fideszes Völner Pál államtitkárságát

Áder János szerdán döntött, megszüntette a fideszes Völner Pál államtitkárságát

Úgy tűnik, a Fidesz minél hamarabb végig akarja vinni Völner "eltüntetését". Legalábbis erre enged következtetni az, hogy szerdán megjelent a Magyar Közlönyben a köztársasági elnök határozata, amelyben

Áder János „megállapította”, hogy lemondása miatt megszűnt dr. Völner Pál megbízatása az Igazságügyi Minisztériumban.

A döntést az államfő Orbán Viktor javaslatára hozta. Bár Ádernek a határozatában idézett törvény alapján még lett volna ideje a döntésre, rendkívül gyorsan cselekedett.

Mint arról beszámoltunk,  az államtitkár azt követően mondott le, hogy kedd délelőtt közleményt adott ki a Legfőbb Ügyészség, hogy hivatali vesztegetés bűntette és más bűncselekmény miatt folyamatban lévő nyomozás eredményeként indítványt tett az Országgyűlés elnökénél Völner Pál országgyűlési képviselő mentelmi jogának felfüggesztésére.

Völner Pál nem ismerte el büntetőjogi felelősségét, ügyvédje szerint államtitkári és miniszteri biztosi feladatait tisztességesen és a törvényeknek megfelelően látta el.

A Völner-ügyről

A kormánypárti honatya abban az ügyben érintett, ami miatt korábban letartóztatták a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar elnökét.

Az ügyészség szerint Völner a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar elnökétől hosszabb időn keresztül, rendszeresen, alkalmanként 2-5 millió forintot kapott.

A botrány kirobbanása után nem sokkal aztán Völner közleményt adott ki, amelyben azt állítja, bár nem követett el bűncselekményt, vállalja az ügy politikai következményeit és a még kedden lemond államtitkári posztjáról.

Jobbik közölte, Völner Pál lemondásával nem úszhatják meg Orbánék, helyettesét követve Varga Juditnak is haladéktalanul vennie kellene a kabátját, és távoznia posztjáról. 

Márki-Zay Péter, az ellenzék közös miniszterelnök-jelöltje közösségi oldalán arról írt, az Igazságügyi Minisztériumból irányítják a korrupciót, ráadásul annak a vezetőnek a kezében futnak össze a szálak, aki a Pegasus-kémszoftver bevetéséről dönt.

Nálunk tehát az állam nem a bűnözőket figyeli titkosszolgálati eszközökkel, hanem egy bűnöző figyel meg tisztességes állampolgárokat, újságírókat, vállalkozókat.

Völner egyébként 2019-ben a Hír TV egyik műsorában arról beszélt, hogy a keresztény hit meghatározza a mindennapjait.

A Fidesz közben közölte, a kormánypártok meg fogják szavazni Völner Pál mentelmi jogának felfüggesztését, mert tisztáznia kell magát az igazságszolgáltatás előtt és örömüket fejezték ki, hogy ezt ő maga is így érzi és azonnal lemondott. De azért "GyurcsányBajnaiSorosBige".