Volner: tiszteletet és nagyrabecsülését érdemelnek a déli határ őrei

Délre megy a jobbikos exzsaru.

A legnagyobb ellenzék párt politikusa szombat délutáni, budapesti sajtótájékoztatóján hozzátette: nagyon fontos látni azt, hogy a rendőrök fizikai és pszichikai túlterheléssel végzik ezt a munkát. Ezért a Jobbik bízik abban, hogy kormányzati szerepbe kerülve ezt a nagyrabecsülését más módon is kifejezheti majd. Volner János a jövő héten kezdeményezni fogja a belügyminiszternél, hogy a rendőrök élelmiszer-ellátmányán jelentős mértékben javítsanak, mert erre egyre több és jogos panasz érkezett az elmúlt napokban.

Emellett igyekszik elérni a Jobbik azt is, hogy a honvédek határra történő vezénylésével a rendőrök munkaterhe csökkenjen, mert jelenleg „az a csoda”, hogy „egyetlen rendőrnél sem szakadt el komolyabban a cérna" a fáradtság, az éhség és a szomjúság miatt.

A Jobbik emlékeztetett arra, hogy néhány nap múlva olyan jogszabályok lépnek életbe, melyekkel elérhető, hogy a déli határainknál hatékonyabb legyen védelem. Ez azonban

a rendőröktől még fokozottabb áldozatvállalást, terhet kíván majd. 

Volner János felhívta a figyelmet arra, hogy nagyon sok fiatal családapa, huzamosabb ideig nem töltheti együtt idejét fiatal feleségével, kisgyermekével, mert a határon teljesít szolgálatot. A Jobbik alelnöke

arra kéri a belügyminisztert, hogy ezeket a rendőröket jutalmazza meg.

Egyúttal megkérte azokat az aktivistákat, önkénteseket, akik az illegális bevándorlókat adományokkal segítik, hogy ha máshogy nem legalább tiszteletük kifejezésével támogassák a rendőröket, de ennél jobb lenne, ha élelmiszerrel, vízzel is segítenének nekik.

Volner egyúttal bejelentette, hogy maga is a déli határszakaszra megy több napra, hogy személyesen mondjon köszönetet a rendőröknek az elvégzett munka miatt és elmondja nekik: tiszteletet és nagyrabecsülést érdemelnek azért, mert megvédik Magyarországot.