Schadl-Völner-ügy: február második felében lesz az előkészítő ülés

Schadl-Völner-ügy: február második felében lesz az előkészítő ülés

Döbbenten olvasta a leírtakat.

így reagált kihallgatásán a végrehajtói kar elnöke a vele szemben felhozott vádakra, az rtl.hu által megismert papírok alapján. Az ATV riportja szerint Schadl tagadta, hogy korrupciós kapcsolatot alakított volna ki Völner Pál volt igazságügyi államtitkárral. Elmondása szerint pénzt nem, legfeljebb italt ajándékoztak egymásnak, ezek azonban szerinte csak hétköznapi figyelmességek voltak.

A vád szerint ugyanakkor rendszeresen készpénzt adott át a politikusnak, legalább 83 millió forintot.

Az ATV megkereste Schadl ügyvédjét, aki telefonon annyit közölt:

védence a gyanúsítással szemben egyértelmű, hogy soha semmilyen összeget nem adott Völner Pálnak, őt nem korrumpálta. Erre sem oka, sem indoka nem lett volna.

Völner Pál ügyvédje viszont nem akart interjút adni a csatornának. Komlódi Gábor jogász ugyanakkor arra hívta fel a figyelmet, hogy az igazmondási kötelezettség nem terheli vallomása során a vádlottat. A vádlotti védekezést az ügyésznek kell megcáfolnia. Az elhangzottakat megszokott védekezési formának tartja.

Az ilyen gazdasági típusú bűncselekményeknél, ahol hirtelen valakinek valaki több-kevesebb pénzt ad időközönként, akkor általában, az hogy »kölcsön adtam, ők meg visszaadták« nem párját ritkító védekezés

- fogalmazott Komlódi Gábor.

Schadl szerint csak kölcsönöket adott vissza Völnernek és az italt is ajándékba vitte

Úgy tűnik, nem lesz vádalku, mivel Schadl György, a végrehajtók több mint egy éve előzetesben ülő főnöke a - hangfelvételek ellenére is - tagadta a korrupciót. Az RTL információi alapján Schadl azt állította, hogy Völner Pál korábbi igazságügyi államtitkárnak soha nem adott pénzt. Vallomása szerint csak italt ajándékoztak egymásnak, ezek azonban csak „hétköznapi figyelmességek voltak".

Az ATV úgy tudja, az ügy előkészítő ülése február második felében kezdődik a bíróságon és több napos lesz. Völner Pál továbbra is szabadlábon védekezhet.