Zelenszkij: "Ez egy kemény reggel. Terroristákkal van dolgunk"

Zelenszkij: "Ez egy kemény reggel. Terroristákkal van dolgunk"

"Megpróbálnak elpusztítani minket és eltörölni a föld színéről" - reagált az ukrán elnök a Kijevet ért reggeli robbanásokra.

Megpróbálnak elpusztítani minket és eltörölni a föld színéről. Elpusztítani a népünket, akik otthon alszanak Zaporizzsjában

- így reagált Volodimir Zelenszkij a több más település mellett  Kijevet is ért hétfő reggeli robbanásokra. Az ukrán elnök ezenfelül úgy fogalmazott:

"Megölik azokat az embereket, akik Dnyipróban és Kijevben dolgozni mennek. A légiriadó nem csillapodik egész Ukrajnában. Rakéták csapódnak be. Sajnos vannak halottak és sebesültek. Kérjük önöket, ne hagyják el az óvóhelyeket. Vigyázzanak magukra és szeretteikre. Tartsunk ki és legyünk erősek."

Az államfő közösségi oldalakon közzétett videójában arról beszélt, szerinte a támadásokat szándékosan időzítették a reggeli csúcsforgalom idejére, hogy a lehető legnagyobb veszteségeket okozzák.

"Ez egy kemény reggel. Terroristákkal van dolgunk. 
Pánikot és káoszt akarnak, el akarják pusztítani az energiarendszert"

- vélekedett Zelenszkij, aki szerint átmeneti áramkimaradások lehetségesek, de "a győzelembe vetett bizalmunk nem törik meg". Hozzáfűzte:

"Az ellenség azt akarja, hogy féljünk, azt akarja, hogy az emberek elmeneküljenek, de mi csak előre mehetünk, és ezt a csatatéren is megmutatjuk."