Vona: a Jobbik a legstabilabb párt

Vona Gábor szerint a pénteki vita megmutatta, hogy milyen állapotban vannak a kormánypártok. 

Vona Gábor elmondta, hogy sikerült stabilizálniuk a második helyüket a pártok között, és egyre közelebb kúsznak a Fideszhez. A Nézőpont Intézet szerint már csak kilenc százalék a különbség a két politikai erő között a teljes népesség körében - tette hozzá.
 
A pártelnök-frakcióvezető szerint mindez növekvő felelősséggel is jár, hiszen a Jobbik kormányra készülő párt. A jövendő kormánypártnak pedig egy rendkívül nehéz helyzetben lévő országot kell talpra állítania. Nemcsak gazdasági és politikai, hanem társadalmi és morális értelemben is - mondta.
 
A nemzeti párt elnöke közölte, hogy február végétől a Jobbik országos aláírásgyűjtési akcióba kezd, négy kérdés szerepel majd a gyűjtőíveken. Ezek a bevándorlás szigorításáról, a férfiak 40 éves munkaviszony utáni nyugdíjlehetőségéről, bizonyos sávszélességű ingyenes internet-hozzáférésről, valamint Magyarország - ukrán válságot illető - katonai semlegességéről szólnak. Reményét fejezte ki, hogy az aláírásgyűjtéssel kellő nyomást tudnak gyakorolni a kormányra.
 
Múlt szombati budapesti évértékelő beszédét felidézve Vona Gábor rámutatott: a napjainkban Magyarországon zajló politikai viták meddők, értelmetlenek és károsak. Az MSZP és a Fidesz által folytatott viták nem az ország valós problémáiról szólnak, hamis törésvonalat fednek le.
 
A legerősebb ellenzéki párt elnöke arról is beszélt, hogy az embereket és a politikát újra közel kell hozni egymáshoz. Ez alatt a korrupció felszámolását és az önteltség elleni hadüzenetet érti a Jobbik - mondta.
 
Vona Gábor más ellenzéki pártokról szólva azt mondta, hogy a baloldali pártok egymással szembefordulva darabjaira szedték a baloldalt, keresik az identitásokat, az ország jövőjéről túl sok épkézláb gondolatuk nincs.
 
Hozzátette, a tegnapi nap pedig megmutatta, hogy milyen állapotban vannak a kormánypártok. Szavai szerint a Fidesz két vezetője, a miniszterelnök és a gazdasági holdudvar feje, Simicska Lajos a rendszerváltás óta talán a legalpáribb politikai vitát produkálta.
 
Vona Gábor kitért rá: a Jobbik újfajta szervezeti struktúrát alakított ki az elmúlt időszakban. Ebben - a települési, megyei és országos szintek megtartása mellett - meghatározó szerepet kapnak a választókerületek.