Míg a Fidesz folyamatosan hazudik Vonáról, a bíróság megint kimondta, hogy ezekből semmi sem igaz

Ezt nem fogják bemondani a köztévén.

Több mint egymillió forintos sérelemdíjat ítélt meg a Fővárosi Törvényszék Vona Gábor Jobbik-elnöknek kedden azt követően, hogy pert indított több olyan sajtótermékkel szemben, ami azt híresztelte róla, hogy egy Szürke Farkasok nevű török terrorszervezettel ápol remek kapcsolatot - értesült az Alfahír.

A nyilvánvaló hazugságot a fideszes Habony-művek médiagépezet indította az Origóval, a Riposttal és a Lokállal – velük szemben az elsőfokú ítélet már korábban megszületett, természetesen Vona Gábor javára.

A pártelnök ügyvédje, dr. Kummer Ákos az Alfahír megkeresésére elmondta, hogy a mostani perben az álhírt tovább terjesztő fideszes Pesti Srácok, a szocialista (!) kötődésű kapcsolat.hu, valamint dr. Vinnai Győző fideszes országgyűlési képviselő szembesülhetett elmarasztaló ítélettel.

A bíróság ugyanis első fokon esetükben is úgy döntött, hogy a hazugság terjesztésével megsértették Vona Gábor jóhírnévhez fűződő jogát.

A Fidesz-MSZP nagykoalíciós hazugsággyár egyik résztvevőjét, Dr. Vinnai Győző fideszes parlamenti képviselőt azért fogták perbe, mert az álhíreknek kellően aláfeküdve, egyenesen Pintér Sándor belügyminiszterhez intézett egy azonnali kérdést az Országgyűlésben, miszerint

„Jelent-e nemzetbiztonsági kérdést, hogy a magyar politikai életben egy terrorszervezettel szimpatizáló politikus és annak pártja tevékenykedik?”

Mivel ez a kijelentés a fideszes képviselő saját pártsajtójának egyik álhírén alapult, nem meglepő, hogy ő is érintett lett az ügyben.

Úgy tudjuk, meglehetősen kínos módon az alperesek azzal próbáltak védekezni, hogy Vona Gáborról a napokban újabb, az iszlámmal kapcsolatos hazugságokat és pletykákat kezdtek terjeszteni a kormányzati sajtóban, ám a bíróság ezeket az „érveket” súlytalannak ítélte meg.

Az ítélet nem jogerős, de kiindulva abból, hogy a Jobbik és politikusai több tucat jogerősen megnyert sajtópernél tartanak a Fidesz médiahazugságai miatt, már-már borítékolható, hogy újabb hivatalos papírja lesz Orbán Viktor sajtójának arról, hogy rendszeresen hazudik a Jobbikról.