Vona: Kell-e nekünk világkvóta?

"Az uniós vezetők többsége teljesen lefagyott a migránskérdéstől, majd - mint valami csodafegyvert - bejelentették diadalmasan a kvótarendszert. Ez egyrészről egy olyan ajtót nyitna meg, amit bezárni már soha nem lehetne, csak egyre és egyre nagyobbra nyitni, másrészt teljesen szembemegy az unió egyik alapelvével, a személyek szabad áramlásával, végül a magyar társadalom számára elfogadhatatlan. Vagyis rettentően rossz javaslat. A Jobbik a leghatározottabban elutasítja, ha kell népszavazás kezdeményezésével.

A kormány - amely sikerrel javította a népszerűségét a migránskérdéssel - szintén kritizálta a kvótát, de az uniós többség, úgy tűnik, mégis ragaszkodik hozzá. Orbán Viktor ezért egy világkvóta javaslattal igyekszik kimenekülni a szorításból, de ez szintén butaság. Hiába lenne szélesebb a terhek szétterítése, ők maguk is elismerik, hogy a migráció korlátlan utánpótlással rendelkezik, tehát előbb-utóbb ez is bevándorlók nagyszámú befogadását jelentené Magyarország számára.

A kérdés tehát már nem az, ki bevándorláspárti és ki van ellene, ez a kérdés eldőlt. A valódi kérdés: legyen szó akár uniós, akár világkvótáról, ki a kvótapárti és ki a kvótaellenes? Mi az utóbbit képviseljük. És a Fidesz?"

- írta a Facebook oldalán Vona Gábor.