Michelisz bronzérmes Portugáliában

A második futamon pedig ötödikként zárt.

Michelisz Norbert harmadikként zárta a túraautó-világkupa (WTCR) portugáliai versenyhétvégéjének harmadik futamát vasárnap.

A versenyző honlapjának beszámolója szerint a Hyundai-csapat magyar pilótája – akinek szombaton az első viadal rajtjának tömegbalesetében megsérült a jobb csuklója – a második futamon a kilencedik pozícióból indult és zárt ötödikként, míg a záró versenynek a második rajtkockából vágott neki, s végül a dobogó legalsó fokára léphetett fel.

Ritkán látni ekkora tömegbalesetet

A piros lámpák kialvását követően a két Volkswagen maradt az élen, mögöttük Michelisz Norberttel, amikor Rob Huff összeért Mehdi Bennanival. Utóbbi autója a levegőbe emelkedett, Huffal maga alatt. Bennanit mentő vitte el a helyszínről, valószínűleg bordatörést szenvedett.Michelisz ehhez képest olcsón megúszta, „csak" a bal oldali ajtó szakadt ki a helyéről, de tovább tudott menni.A baleset után előjött az utcai helyszínek egyik veszélye is: az autók faltól-falig eltorlaszolták a pályát.

Michelisz a pontversenyben így 135 ponttal a hatodik helyen áll, lemaradása 47 pont az éllovas francia Yvan Muller mögött. A sorozat július közepén Szlovákiában folytatódik.