Michelisz a Hungaroring után Szlovákiában is dobogón

Michelisz a Hungaroring után Szlovákiában is dobogón

A WTCR szlovákiai hétvégéjének első futamán a rajtot a harmadik pozícióból induló Ma Csing-hua kapta el a legjobban, bár 90 kilóval könnyebb autóval ez szinte borítékolható volt, és rögtön az első helyre állt. Catsburg az első kanyarban lesodródott, Vervisch viszont el tudott menni Michelisz mellett, aki így a harmadik helyre esett a másodikról.

A második körben Girolami kiesése miatt beküldték a biztonsági autót, az újraindítás után Vervisch támadta Ma-t, de az Alfa Romeo versenyzője jól védekezett, egészen az ötödik körig, amikor lecsúszott az ideális ívről és átvette az Audi pilótája a vezetést, aki egyébként a kilencedik helyről rajtolt.

A hetedik körben már Michelisz kezdte kósolgatni Ma-t, többször is próbálkozott a hármas kanyarban, Ma mindig jól védte a belső ívet. A mezőnyben közben Haglöf és Catsburg összeértek, de megúszták komolyabb gond nélkül, Bennani és Panis viszont már nem, ők elhagyták a pályát. Shedden valószínűleg a futam legnagyobb előzését mutatta be, amikor beugrott a két Cupra közé.

A végeredmény:

Slovakia

Folytatás délután a második és harmadik futammal.