Z. Kárpát Dániel az őszödi beszédhez hasonlította Matolcsy kijelentését

Z. Kárpát Dániel az őszödi beszédhez hasonlította Matolcsy kijelentését

A Jobbik alelnöke szerint elképesztő, hogy egy ilyen "igazságbeszéddel" miért vártak ennyi ideig?

Ma a Parlamentben Matolcsy György igazságbeszédét hallhattuk

- mondta Z. Kárpát Dániel a Jobbik alelnöke, a Gazdasági Bizottság ülése után ahol a Magyar Nemzeti Bank elnökét hallgatták meg.

Az ülésen Matolcsy György úgy fogalmazott, hogy a magyar gazdaság válságközeli helyzetben van.

Matolcsy György: a magyar gazdaság válságközeli helyzetben van

Címlap Matolcsy György: a magyar gazdaság válságközeli helyzetben van Az rtl.hu tudósítása szerint Matolcsy György szokatlan őszinteséggel bírálta a kormány gazdaságpolitikáját. A Gazdasági Bizottság aktuális ülésén az MNB elnöke számolt be a Magyar Nemzeti Bank 2021. évről szóló üzleti jelentéséről. A meghallgatás során Matolcsy úgy fogalmazott, szembe kell néznünk azzal, hoúgy fogalmazott, hogy a magyar gazdaság válságközeli helyzetben van.

Z. Kárpát Dániel szerint a jegybank elnökének beszéde az öszödi beszédhez hasonló "kitárulkozás" volt arról, hogy hogyan bukott meg az orbáni gazdaságpolitika. A jobbikos képviselő felidézte, hogy Matolcsy György a testület előtt hazánkat a világ öt legsérülékenyebb gazdaságával együtt emlegette.

És azt is elmondta, hogy a kormány 2021-es költségvetése egyenesen egy gazdasági műhiba volt. Azt is megerősítette, amit mi jobbikosok már régóta mondunk, hogy jövőre akár 15-18 százalékos infláció várható

- idézte Matolcsy Györgyöt a Jobbik képviselője.

Z. Kárpát Dániel szerint elképesztő, hogy egy ilyen "igazságbeszéddel" miért vártak ennyi ideig?

Hogyan fordulhatott elő, hogy tíz éven keresztül tudatosan gyengítették a forintot? Hogyan fordulhatott elő, hogy azok akiknek együtt kéne működnie a magyar gazdaság megmentésében, folyamatosan "cicaharcokat folytatnak és egymás bajuszát tépkedik.

A Jobbik országgyűlési képviselője végül kijelentette, a Fidesz alkalmatlan a válság kezelésére, ehhez egy olyan konzervatív megközelítésű, a családokat valóban védő csomagra" van szükség, amely támogatja a vállalkozókat és azokat a fiatal, aktív magyar munkavállalókat is, "akik ezt a nemzetgazdaságot a hátukon húzzák".