Gratulálunk, Fidesz-KDNP: Keresztény, magyar zarándokokra hívtak rendőröket, mert migránsoknak nézték őket

Szégyen, hogy itt tartunk.

Újabb szégyenletes eset történt a Fidesz politikai hiszterizálása miatt: ezúttal zarándokokra hívtak rendőröket Baranya megyében.

A keresztény zarándokok, akik között ott volt az Alfahír egyik olvasója is, január 6-án, szombaton sétáltak a görcsönyi pap társaságában Görcsöny irányából Máriagyűd felé, amikor Ócsárdon járva váratlan társaságot kaptak.

A zarándokok mellett ugyanis előbb egy, majd további két rendőrautó állt meg: az egyenruhásokat azért küldték utánuk, mert egy állampolgári bejelentés szerint ők migránsok lehetnek, akik illegálisan tartózkodhatnak Magyarországon.

Olvasónk elmondta azt is, hogy a rendőrök előtt gyorsan tisztázták magukat, ami nem volt nehéz, hiszen a 15 fős csoportban fehér, akár szőke hajú, keresztény magyar emberek voltak, nem pedig muszlim illegális bevándorlók.

„Mutattuk, hogy papot hoztunk magunkkal, tehát muszlimok biztosan nem vagyunk, meg amúgy is az útirányunk a határ felé tart”

- mondta az Alfahírnek.

A rendőrök ezt követően megkérdezték a csoport pontos úticélját és útvonalát, hogy a további bejelentéseknél már ki tudják őket szűrni – mesélte.

Már nehéz követni, hogy a rendőrökért kiáltó állampolgárt a köztévé híradója zavarta meg, vagy az, hogy belsős információi voltak a kormány által titokban betelepített 2300 migránsról, de az biztos, hogy ma már célszerű pappal túrázni, nehogy baj legyen. A KDNP-t pedig ezúton is üdvözöljük sikeres és nevéhez méltó tevékenységéért.

Frissítés: Lapunkkal a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság közölte, hogy 2018. január 6-án 6 óra 51 perckor egy férfi tett hozzájuk bejelentést arról, hogy 10-15 migránsnak tűnő személyt látott, akik az Ócsárd és Görcsöny közötti útszakaszon gyalogoltak. Mivel a rendőrség minden bejelentésre reagál, ezért a rendőrök a szükséges és megfelelő létszámmal jelentek meg a helyszínen, majd megállapították, hogy a bejelentésben szereplő személyek egy zarándok csoport tagjai voltak.