Etyek: Mételyezőknek, ármánykodóknak és ferde gondolkodásúaknak nevezte a tanárokat a fideszes polgármester

Etyek: Mételyezőknek, ármánykodóknak és ferde gondolkodásúaknak nevezte a tanárokat a fideszes polgármester

Zólyomi Tamás, Etyek fideszes polgármestere úgy tűnik az „Én vagyok Rákosi legjobb tanítványa!” címre hajt. Az ötvenes évek sztálinista népvezére klerikális reakciósoknak, ellenséges visszahúzó erőknek és még egy sor hasonló jelzővel illette és persze üldözte - mások mellett - azokat a tanárokat, pedagógusokat, akik a rendszer szerint nem voltak kellőképpen lelkesek, amikor például egy helyi pártkáder szónokolt mondjuk november 7-én.

Valami hasonló zajlik mostanság Etyeken, ahol Zólyomi Tamás hatalma (vélt) tudatában ismét az Etyeki Nyelvoktató Német Nemzetiségi Általános Iskolát támadta, amikor igazi rákosista stílusban azt írta Facebook-posztjában, hogy

„dolgozni fogunk érte, hogy a mételyezőket, ármánykodókat, ferde gondolkodásúakat közösségünk kivesse magából!”

Az etyeki polgármester szerint az iskola néhány tanára ellene dolgozik és múlt héten ezért nem vettek részt iskolai csoportjukkal a település október 6-ai megemlékezésén. Ahol persze Zólyomi polgármester volt a vezérszónok.

"Sajnos iskolánkban működnek olyan tanárok, akik megegyeztek abban, hogy amíg ilyen polgármestere van Etyeknek, addig ők nem hajlandóak sem felkészíteni diákjaikat, sem részt venni települési rendezvényeinken"

- írta posztjában Zólyomi Tamás, majd még egyet odaszúrt a tanároknak, amikor azt is leírta, hogy ezek a mételyező, ármánykodó és ferde gondolkodású pedagógusok szerinte nemcsak ellene, hanem az iskola igazgatója ellen is szövetkeztek.

Ez lehetett az a pont, amikor az iskola egyik tanára úgy érezte, ez a stílus megengedhetetlen és nyílt levélben utasította vissza Zólyomi Tamás kijelentéseit. 

Vidra Gabriella felhívta a figyelmet, hogy az iskola mindig részt vett a faluünnepeken, akkor is, amikor 2019-től Zólyomi Tamás lett a polgármester. Egyben jelezte, idén az egész tantestület döntött úgy, hogy nem vesznek részt a megemlékezésen, de ennek nem politikai okai voltak.

Az idei tanévben valóban úgy döntött az EGÉSZ tantestület, és nem néhány tanár, hogy nem vállalunk ilyen szereplést. De egészen más okok miatt, mint amit Ön leírt. Eljött Ön megkérdezni minket, hogy miért döntöttünk így?

Vidra Gabriella levelében szólt arról is, ami a pedagógusok jelenlegi helyzetét is érzékeli, amikor azt írta, kezdi elveszíteni a lelkesedését, a hitét, az örömét ebben a hivatásban.

Szeretem/szerettem ezt csinálni, még könyveket is írtam a gyerekeknek, hogy megszerettessem velük az olvasást, hogy okosodjanak, művelődjenek. Kreatív, alkotó és gondolkodó embernek tartom magam, több száz volt és mostani tanítványom magyartanára, vezetőként több ezer gyermek életigazítója. 35 év után most úgy gondolom, hogy leülök a géphez, és elkezdek másik állás után nézni. Nem tanári állás után.

Vidra Gabriella posztja alatt aggódó szülők, egykori és mostani diákok, kollégák fejezték ki szolidaritásukat és aggódásukat.

Kivéve Zólyomi Tamás Etyek fideszes polgármestert, aki nem válaszolt a nyílt levélre.

Egyébként Zólyomi legutóbb azzal "segítette" az Etyeki Nyelvoktató Német Nemzetiségi Általános Iskolát, hogy tanévkezdés előtt a szülők és tanárok által falra festett, leginkább Jankovics Marcell stílusára, vagy a Magyar népmesék sorozat képi világára emlékeztető festményt egyszerűen lemeszelte, mert szerinte az melegpropaganda volt.

Meleg propagandára hivatkozva Etyek fideszes polgármestere lemeszelt egy színes ábrát az iskola falán

Egyik nagy feladatunk a jövőben a szivárványosra mázolt belső rendezése - írta néhány napja közösségi oldalán Zólyomi Tamás, a Pest megyei Etyek polgármestere a helyi iskola felújítása kapcsán. A 444.hu tudósítása szerint a fideszes városvezető beváltotta a fenyegetést, és az Etyeki Nyelvoktató Német Nemzetiségi Általános Iskola felújítása során - amelyben a szülők és etyeki lakosok is részt vettek - elérte az iskola vezetésénél, hogy a már kész falakat átfessék fehérre.